Κυβερνητικές αντιφάσεις και μια περίεργη επιστολή προς τους Γάλλους υπηκόους

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι πολύ τεταμένο και ενώ αυτή την στιγμή υπάρχει μια σχετική ηρεμία σε στρατιωτικό επίπεδο, σε πολιτικό η κατάσταση δείχνει να εντείνεται.

Ο Πάνος Καμμένος από το Βουκουρέστι ζήτησε την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού άμυνας για την απελευθέρωση τον δυο στρατιωτικών με την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημέρωσα τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών»

Το ανησυχητικό του κλίματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από τα παράδοξα που συμβαίνουν, γιατί ενώ πριν λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός θέλοντας να υποβαθμίσει το περιστατικό της σύλληψης των δύο στρατιωτικών είπε πως είναι σύνηθες επεισόδιο,  ο κυβερνητικός εταίρος του και Υπουργός Άμυνας σήμερα διαχώρισε την θέση του από τον Πρωθυπουργό, και δήλωσε πως η υπόθεση της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών είναι υπόθεση ομηρίας.

Η είσοδος του Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Καμμένο, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η αντίφαση των απόψεων για την σύλληψη μεταξύ Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας, όλα δείχνουν πως και στο πολιτικό επίπεδο, η Ελληνοτουρκική κρίση έχει αρχίσει να διογκώνεται και να δημιουργεί ένα εμπόλεμο περιβάλλον.

Εν τω μεταξύ το υπάρχον κλίμα στην Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό από μια επιστολή που όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εστάλη από το Γαλλικό προξενείο σε όλους τους Γάλλους υπηκόους που μένουν στην Ελλάδα και τους καλεί να απευθυνθούν στον υπεύθυνο ασφαλείας του Γαλλικού προξενείου ή της Πρεσβείας στην Αθήνα για να ενημερωθούν για το σχέδιο ασφαλείας που έχει εκπονηθεί από το Γαλλικό κράτος για την ασφάλεια των υπηκόων του σε περίπτωση μεγάλης κρίσης και να δηλώσουν τυχών αλλαγές στοιχείων διαμονής ή τηλεφώνων.

Όπως αναφέρεται είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για κάτι που δεν αφορά κάποιο έκτακτο καιρικό φαινόμενο, γιατί μέχρι τώρα συνήθως επιστολές λάμβαναν οι Γάλλοι υπήκοοι μόνο σε περίπτωση προειδοποίησης για έκτακτα καιρικά φαινόμενα ή ανάλογες φυσικές καταστάσεις.

Βέβαια η είδηση, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, προέρχεται από ένα συγκεκριμένο άτομο και δεν έχει διασταυρωθεί εάν είναι αληθινή, όμως ακόμα και αν δεν είναι σημαίνει ότι αυτή την στιγμή δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας για την Ελλάδα το οποίο μπορεί να προκαλέσει σειρά προβλημάτων.

Το ύποπτο στην προσπάθεια σύνδεσης με τα λινκ που ανέφερε η είδηση; Η αναζήτηση έβγαζε μόνο τις ανακοινώσεις από τις Ελληνικές εφημερίδες και ένα μόνο ήταν ενεργό το οποίο όμως έβγαζε εδώ, κάτι που δείχνει ότι πιθανώς η είδηση δεν είναι αληθινή.

Όπως και να έχει το πράγμα, φαίνεται ότι στην χώρα μας αρχίζει να δημιουργείται το αίσθημα της ανασφάλειας και της εμπόλεμης κατάστασης, όχι από την ίδια την κρατική μηχανή αλλά από παράπλευρες καταστάσεις.

Η είσοδος του Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Καμμένο, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η αντίφαση των απόψεων για την σύλληψη μεταξύ Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας, όλα δείχνουν πως και στο πολιτικό επίπεδο, η Ελληνοτουρκική κρίση έχει αρχίσει να διογκώνεται και να δημιουργεί ένα εμπόλεμο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι αυτή την στιγμή μπορούμε να ξέρουμε, η κατάσταση δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί εκτός αν υπεισέλθει κάποιος αστάθμητος παράγοντας  που μέχρι αυτή την στιγμή δεν είναι σε εμάς γνωστός.

Οι εξελίξεις πάντως τρέχουν με περίεργους ρυθμούς και κάθε ώρα που περνάει έχει την δική της σημασία.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > όμως ακόμα και αν δεν είναι σημαίνει ότι αυτή την στιγμή δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας για την Ελλάδα το οποίο μπορεί να προκαλέσει σειρά προβλημάτων.

    αν ΔΕΝ είναι τότε εσείς βοηθάτε να δημιουργηθεί αυτό το κλίμα αναπαράγοντας ΦΗΜΕΣ και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σαν «ειδήσεις». Απαράδεκτο.

    Στο άλλο σημερινό άρθρο μιλάτε για προβοκάτσιες και σε αυτό συμμετέχετε σε μία; Σοβαρά;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.