Κρίσιμες στιγμές για σωστές αποφάσεις

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο όπως στο ΥΕΘΑ, εκτός των άλλων που ακούγονται αυτή την στιγμή, ίσως δείχνει ότι είναι η ώρα να γίνουν πολλές διαπραγματεύσεις, και χρειάζεται ένας άνθρωπος ο οποίος να γνωρίζει πολύ καλά τους νόμους αλλά να ξέρει να «διαβάζει» και πίσω από τις συνθήκες.

Στην ουσία όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες για τον Κουβέλη είναι ευφυολογήματα διάφορων πληγωμένων, είτε από την αριστερά είτε από τον ίδιο τον Κουβέλη, οι οποίοι το μόνο που έχουν να πουν είναι γιατί δεν δέχθηκε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ώρα που δέχεται μια θέση υπό τον Καμμένο.

Κατ’ αρχάς, γιατί να δεχθεί την προεδρία εφόσον αυτό στην ουσία θα τον παρόπλιζε πολιτικά, όπως γίνεται με κάθε πρόεδρο στην προεδρευομένη δημοκρατία, και κατά δεύτερον, γιατί να μην δεχθεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα μια θέση που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι θα προσέφερε σαν πρόεδρος;

Δεν είμαι ειδικός στην ιστορία του Φώτη Κουβέλη, ούτε μπορώ να δώσω άπλετο φως στο ερώτημα γιατί να δεχθεί. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δω τις υπάρχουσες συγκυρίες, οι οποίες για την χώρα μας βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή της Ιστορίας, και γεωπολιτικά αλλά και οικονομικά.

Ένα πράγμα που γνωρίζω αρκετά καλά είναι ότι ο Φώτης Κουβέλης, στην ουσία, ο,τι και αν έχει ακούσει τον τελευταίο καιρό από φίλους και εχθρούς, στην ουσία δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα σκάνδαλο, είτε προσωπικό, είτε δημόσιο, και ενώ είναι πολιτικά ενεργός για πάρα πολλά χρόνια, στην ουσία είναι αλώβητος.

Επίσης, όσα και αν έχει ακούσει, ποτέ δεν κατηγορήθηκε για ηλιθιότητα ή για άλλα παρόμοια ανθρώπινα ελαττώματα και, αν και αυτή δεν είναι καθόλου δημοσιογραφική φράση, νομίζω αποτυπώνει την αλήθεια.

Με άλλα λόγια ο Φώτης Κουβέλης είναι ένας άνθρωπος τουλάχιστον χρήσιμος και δεν βλέπω γιατί ένας αξιόλογος πολιτικός, με μεγάλη ιστορία αλλά και γνώσεις λόγω του επαγγέλματος του, είναι κατακριτέο να μπει σε μια τόσο καίρια θέση αυτή την στιγμή.

Απ’ ότι έχει δείξει η πορεία του Φώτη Κουβέλη, πρόκειται για έναν ικανό άνθρωπο ο οποίος αυτή την στιγμή χρειάζεται να υπάρχει σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο.

Εύχομαι πραγματικά οι κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα να είναι αυτές που πρέπει να είναι για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και για την οικονομία, αφού φυσικά μια καλή οικονομία ενισχύει και την εθνική μας θέση.

Πάντως από ότι φαίνεται το ενδεχόμενο εκλογών πάει προς τα πίσω γιατί αφενός μεν η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί, αν και λαβωμένη από όλα αυτά που έχουν συμβεί, και αφετέρου δε γιατί η αντιπολίτευση συνεχίζει επίμονα να μην έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα και να τρώγεται με τα ρούχα της.

Είναι κρίσιμες οι στιγμές και είναι ώρα για σωστές αποφάσεις. Δεν νομίζω να υπάρχει η πολυτέλεια για λάθη.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Με άλλα λόγια ο Φώτης Κουβέλης είναι ένας άνθρωπος τουλάχιστον χρήσιμος

  Χρήσιμος είστε και εσείς, γιατί να μην γίνετε υπουργός;
  Αλήθεια τώρα, τι θέλετε να μας πείτε, οτι δεν υπάρχουνε πιο χρήσιμοι και πιο γνώστες του αντικειμένου του υπουργείου άμυνας από τον Κουβέλη;

  > και δεν βλέπω γιατί ένας αξιόλογος πολιτικός, με μεγάλη ιστορία

  Δεν περάσανε και πολλά χρόνια από την συγκυβέρνησή του με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάντως. Κάτι θυμόμαστε.
  Ασε που με τα «πήγαινε-έλα» που έκανε τότε κατάφερε και κατέστρεψε το κόμμα του σε πολύ μικρό διάστημα. Σαν να φαληρίζεις την επιχείρησή σου μέσα σε 4-5 χρόνια και ο κόσμος να σε λέει «αξιόλογο επιχειρηματία». Λογικότατο.

  > και γνώσεις λόγω του επαγγέλματος του

  Δικηγόρος είναι. Τι σχέση έχει με το υπουργείο ΑΜΥΝΑΣ;
  Ο Καμμένος βέβαια έχει ακόμη πιο «άσχετες» σπουδές με το αντικείμενο (οικονομικά iirc) , αλλά είμαι σίγουρος οτι νοιώθετε πιο ασφαλής τώρα που στο υπουργείο εκτός απο οικονομολόγο αποκτήσανε και δικηγόρο.

  > Είναι κρίσιμες οι στιγμές και είναι ώρα για σωστές αποφάσεις. Δεν νομίζω να υπάρχει η πολυτέλεια για λάθη.

  Οπότε μήπως να μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε ως γενικά επωφελείς, αποφάσεις που έχουν καθαρά πολιτικούς λόγους;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.