Κοίτα….. ένα ωραίο μήλο

Γιώργος Χρηστάκης
Γιώργος Χρηστάκης

Εξοργιστικά είναι όλα αυτά…, εμείς είμαστε οι θλιβεροί κι αξιολύπητοι, και τελειώνουμε «με ένα στάτο, με λίγα δάκρυα, 10 ευρώ για τους «φτωχούς» και ένα κερί στην εκκλησία με το «ζήτημα σκλάβος», ή το όποιο ζήτημα αδικίας …..

Και ξέρετε γιατί ;

Γιατί αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν χτυπήσει ακόμη δυνατά την πόρτα του κάθε ενός μας ξεχωριστά, δεν έχουν διαταράξει την ατομικότητά μας σε τέτοιο βαθμό…. κι έτσι εξαντλούμε τα αισθήματα συμπαράστασής μας απλά παρατηρώντας και καταγράφοντας τα πράγματα, άντε και με κάποια πυροτεχνήματα επιλεκτικών πράξεων καλής θέλησης κάποιες φορές που δεν έχουν συνέχεια…

Λίγοι άνθρωποι εξοργίζονται στ’ αλήθεια και δρουν ενάντια σ’ αυτά τα φαινόμενα..

Η πλειοψηφία μένει παθητικός θεατής με άποψη όμως…. αμ πως…. και μετά κατά το βραδάκι ο κάθε ένας πλαγιάζει με ήσυχη τη συνείδηση στο ζεστό του κρεβατάκι  για να ξυπνήσει φρέσκος το πρωί να ξαναρχίσει την παρατήρηση σαν νέος Δαρβίνος…

Κάποτε πρέπει να συγκρουστούμε μ’ αυτό… ν’ αφήσουμε τις βολικές κι αναπαυτικές θέσεις και μεθόδους, να μπούμε στη μάχη -τα πεδία μαχών πολλά- και να ρίξουμε στο καναβάτσο, να γονατίσουμε τους δαίμονες… να αναγεννηθούμε………..

Μα τι λέω  τρελάθηκα…. Κοίτα ….ένα ωραίο μήλο, απ’ τις μηλιές της Δύσης ….

 

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Κάποτε πρέπει να συγκρουστούμε μ’ αυτό… ν’ αφήσουμε τις βολικές κι αναπαυτικές θέσεις και μεθόδους, να μπούμε στη μάχη -τα πεδία μαχών πολλά- και να ρίξουμε στο καναβάτσο, να γονατίσουμε τους δαίμονες… να αναγεννηθούμε………..

  Εμπρός λοιπόν ξεκινήστε. 🙂
  Τι προτείνετε να γίνει;

 2. Γιώργος Χρηστάκης

  Γιώργος Χρηστάκης    

  Να κόψουμε και να φάμε το μήλο, αντί να στέκουμε το κοιτάμε…. δηλαδή να περάσουμε στην πράξη..

  1. Oraia ta lete re    

   Εγώ συμφωνώ μαζί σας. Από ποιό μήλο προτείνετε να ξεκινήσει ο κόσμος και από ποιά μεριά να το δαγκώσει; :p

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.