Κατσαριδομαχίες

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Ένας καλός μου φίλος μου διαμαρτυρήθηκε προχτές ότι το σπίτι του – ένα παλιό υπέροχο αρχοντικό – δέχτηκε επιδρομή από κατσαρίδες και απηυδησμένος ρωτούσε αν μπορεί να κάνει απεντόμωση που δεν θα ενοχλούσε όμως τα παιδιά και τη σύζυγό του. Όσο τον άκουγα τόσο και γελούσα μέχρι που εκνευρισμένος με ρώτησε:

– Ήντα έπαθες και χαχανίζεις;

– Να σου δώσω εγώ μια συμβουλή για απεντόμωση φίλε απολύτως αποτελεσματική: Όταν είμαστε που λες φοιτητές με τον αδερφό μου μας είχε παραχωρηθεί για κατοικία ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα του σπουδαίου δικηγόρου και μετέπειτα κουμπάρου μου Κώστα Χρυσουλάκη.

…μια χαρά είμαστε εκεί όσο είχε έρθει κι η μάνα μας. Όταν όμως μείναμε μόνοι μας και δεδομένου ότι είμαστε κι οι δυο εξαιρετικά επιτήδειοι μάγειρες, τρώγαμε κάθε βράδυ αυγά τηγανιτά κι έπειτα βαριόμαστε ή τσακωνόμαστε ποιός θα πλύνει τα πιάτα και τα αφήναμε ανύπλυτα στον νεροχύτη.

Κάποια στιγμή τα πιάτα τελειώσανε κι αφού ρίξαμε κλήρο αποφασίσαμε την επομένη το πρωί να τα πλύνουμε και οι δυο μαζί. Όνειρα θερινής νυχτός κάναμε γιατί την άλλη μέρα το διαμερισματάκι είχε γεμίσει από τεράστιες κατσαρίδες που είχαν βρει μπόλικο φαγητό στα με ξεραμένα αυγά πιάτα.

Μιλάμε ότι ήταν περισσότερες από 50 κι όλες τεραστίου μεγέθους. Αρχίσαμε να τις κυνηγάμε αλλά τα ανατριχιαστικά κρατς κρουτς μας έκαναν να αλλάξουμε πολεμική τακτική.

Αγοράσαμε λοιπόν δυο μπουκαλάκια με βενζίνη για αναπτήρες κι αρχίσαμε να τις λαντουρούμε, μια και μισή σταγόνα από τη βενζίνη ήταν αρκετή για να τις στείλει εκεί όπου απέδρα κάθε λύπη και στεναγμός.

Καθώς τις κυνηγούσαμε διαπιστώσαμε ότι πήγαιναν όλες και τρύπωναν σε μια τρύπα που είχε το αίθριο έτοιμες να ανασυνταχθούν βέβαια.

Αυτό έδωσε στον αδερφό μου τον σήμερα σοφό μια εκπληκτική ιδέα: Λαντούρισε καλά καλά μία με βενζίνη κι ενώ τρύπωνε στην τρύπα της, της έβαλε φωτιά.

Αποτέλεσμα; Η φωτιά να φτάσει μέχρι τα θεμέλια του σπιτιού κι αν δεν ερχόταν σύντομα η πυροσβεστική θα είχε λαμπαδιάσει όλη η γειτονιά.

Σ’ αρέσει η συνταγή φίλε μου; Αν ναι, εφάρμοσε την αλλά ειδοποίησε εκ προοιμίου την πυροσβεστική υπηρεσία!

Comments

  1. Μάνος Καϊσερλής    

    Μια άλλη προσέγγιση φαίνεται να είναι πιο έξυπνη και μάλλον πιο αποτελεσματική.
    Σόδα ανακατεμένη με άχνη ζάχαρη.
    Βάζουμε ένα μικρό σωρό στην είσοδο της φωλιάς ή στα σημεία που περνάνε οι κατσαρίδες. Η ζάχαρη τις προσελκύει να φάνε το μίγμα του οποίου η σόδα τις δηλητηριάζει. Αφού ψοφήσει η κατσαρίδα οι άλλες την τρώνε με συνέπεια να δηλητηριαστούν επίσης. Κάπως έτσι ξεκινάει μια αλυσιδωτή αντίδραση που τις εξολοθρεύει όλες.
    Φανταστικό! χωρίς δηλητήρια και ενοχλήσεις το πρόβλημα λύνεται 😉

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.