«Καστρινή Αποκριά 2018»

Οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν και φέτος με την Καστρινή αποκριά.

Ζανέτα Κουτσάκη
Ζανέτα Κουτσάκη

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθήσαμε την παρουσίαση στο πολύκεντρο νεολαίας σχετικά με την «Καστρινή Αποκριά 2018».

Οι εκδηλώσεις με τις οποίες οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν και φέτος, ξεκινούν στις 28 Ιανουαρίου με το 9ο παιδικό κυνήγι θησαυρού. Οι μικροί μας φίλοι, μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού, θα ξεκινήσουν παρελάζοντας από το πάρκο του Γεωργιάδη στις 10π.μ το πρωί.

Στις 4 Φεβρουαρίου έρχεται η σειρά των μεγάλων παιδιών! Πραγματικά είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς ποιο από τα δύο «κυνηγετικά προγράμματα» έχει περισσότερη πλάκα και ποιο θα πρέπει να πάρει το βραβείο της πιο διασκεδαστικής δραστηριότητας. «Υπόθεση αστραπή» για τούτη την χρονιά το θέμα του 16ου κυνηγιού και ραντεβού στην Λότζια ώρα 10:30.

Το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, στις 8 Φεβρουαρίου, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε έναν νυχτερινό, αποκριάτικο περίπατο, συνοδευόμενοι από την μπάντα του δήμου και τους τυμπανιστές της Batala Creta. Το ραντεβού είναι για τις 6μ.μ και θα λάβει χώρα στην Λότζια. Μία εκδήλωση τόσο εορταστικού όσο και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αφού από την ερχόμενη εβδομάδα, σε περίπτερο που θα στηθεί στην πλατεία του Αγίου Τίτου, θα μπορεί ο καθένας να λαμβάνει συμμετοχή, δίνοντας το πόσο των 5 ευρώ, το οποίο στην πορεία θα δωριστεί στα παιδικά χωριά S.O.S. και στην «Ηλιαχτίδα».

Λίγες μέρες μετά, στις 11 Φεβρουαρίου, ξεφαντώνουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, στο καστρινό καρναβάλι το οποίο θεωρείται προπομπός όλων των καρναβαλιών της Κρήτης. Η διαδρομή θα είναι διαφορετική για την φετινή χρονιά λόγω των έργων που γίνονται αυτή τη περίοδο στο κέντρο του Ηρακλείου, με εκκίνηση την πλατεία 18 Άγγλων. Η παρέλαση θα συνεχίσει στην 25ης Αυγούστου, έπειτα στην οδό Δικαιοσύνης, και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι εκδηλώσεις της καστρινής αποκριάς θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στον Καράβολα, στην παραλιακή. Όλοι εκεί λοιπόν από τις 10π.μ για να καλωσορίσουμε την σαρακοστή.