Καμάκια διεφθαρμένα

Άνα Ζουμάνη
Άνα Ζουμάνη

Είναι τραγικός ο τρόπος με τον οποίο – ακόμη σήμερα, το 2018-  οι άντρες  -ακόμη και οι ωραίοι και ευφυείς- προσπαθούν να κατακτήσουν μια γυναίκα.  Σαν διεφθαρμένοι γερουσιαστές μπροστά στον θεότρελο Καίσαρα.
Δεν έχουν το θάρρος να ανυψωθούν στο ηρωικό επίπεδο του παλιάτσου, τουλάχιστον, που με τρομερές αλήθειες προσπαθεί να βγάλει τον αφέντη του από την άβυσσο του εαυτού του.
Αφήνουν πάντα -δουλοπρεπώς και δειλά- την αθλιοτάτη στο έλεος των αμέτρητων ψευδαισθήσεών της για τον εαυτό της και τη ζωή και ελπίζουν μόνο, το συντομότερο δυνατό, να πάρουν ό,τι είναι να πάρουν για τον εαυτό τους.

Δεν έχουν κανένα σεβασμό από μια πιθανή εξέλιξη μέσα στην γυναίκα.
Την αφήνουν στα ύψη της απύθμενης  ματαιδοξίας της, αντί να την «κατεβάσουν» στο ύψος της οργανικής ταπεινότητας!;
Σε όλα λένε «ναι» και «αμήν» με την ελπίδα πως θα ενδώσουν τα αδύναμα νεύρα της.

«Σου αρέσει η φούστα που αγόρασα σήμερα, Τόλη;», ρωτάει η Σούλα.

Ο παλιάτσος:
«Υψηλοτάτη, είναι η πιο άσχημη, κακόγουστη, συνηθισμένη, συμβατική φούστα που υπάρχει. Ο κώλος  που προσπαθείς να κολακεύσεις φαίνεται πιο χοντρός από ποτέ. Η επιλογή σου είναι η ιδιοφυία της αθλιότητας: Μεταξύ χιλιάδων ωραίων και πολύτιμων αντικειμένων, να βρίσκει το ένα και μοναδικό άσχημο και άχρηστο πράγμα.»

Προφανώς τίποτα δεν ειναι πιο δύσκολο για τον άντρα, από το να πει κάτι αρνητικό στην γυναίκα που θέλει να κατακτήσει και που πολύ αργότερα θα μπορούσε να την ωφελήσει. Διότι οι ανταγωνιστές δουλεύουν με  αθέμιτα μέσα, φαινομενικά γρήγορα και σίγουρα, αν και αδιάφορα για το μέλλον, ή ίσως καταστροφικά.

Να τα «χαλάσεις» με μια γυναίκα που θέλεις και αγαπάς -για το καλό της- είναι μια υπόθεση ηρωϊκής ψυχής.
Εκείνη -ούτως ή άλλως- πάντα θα προτιμήσει αυτούς που επικροτούν τα χαζά της.

Όμως όπως έχουμε ξαναπεί, μεγάλο φρενοκομείο ο κόσμος.

 

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Την αφήνουν στα ύψη της απύθμενης ματαιδοξίας της, αντί να την «κατεβάσουν» στο ύψος της οργανικής ταπεινότητας!;

  Μπα; Πάλι οι άνδρες φταίνε;
  Δεν νομίζω. Aυτά είναι όλα θέμα προσφοράς και ζήτησης που λένε και οι οικονομολόγοι. Αφού υπάρχει τεράστια ζήτηση στην αγορά για «κόλακες» και μηδενική ζήτηση για «παλιάτσους», τότε κόλακες θα (από)λαμβάνετε 🙂

  > Προφανώς τίποτα δεν ειναι πιο δύσκολο για τον άντρα, από το να πει κάτι αρνητικό στην γυναίκα που θέλει να κατακτήσει και που πολύ αργότερα θα μπορούσε να την ωφελήσει.

  Πανεύκολο είναι, απλά όλοι ξέρουμε οτι δεν πιάνει, και σε αυτό …

  > Εκείνη -ούτως ή άλλως- πάντα θα προτιμήσει αυτούς που επικροτούν τα χαζά της.

  .. συμφωνείτε και εσείς :p

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.