Η Χρυσή Αυγή…

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Γράψαμε για το Ρουβίκωνα χθες. Για να μην αδικηθούν όμως και μας κάνουν καμιά… παρατήρηση, ας εξετάσουμε σήμερα όσο μπορούμε το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή», που είναι κατά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των Ελλήνων! Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι που εδρεύουν και στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι φασίστες και δεν το κρύβουν, είναι νεοναζί και το διαλαλούν.

Παρόλα αυτά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες τους ψηφίζουν, προφανώς έχοντας κάνει σαλάτα και τις έννοιες του πατριωτισμού με τις φωνασκίες και τη βία των νεοναζί. Θα μου πείτε τώρα: Νεοναζί – κι όχι ακροδεξιά – υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνοι. Αλλά είναι άλλο ο Αυστριακός υπάνθρωπος κι άλλο ο Έλληνας, που ακόμη στάζει αίμα από τις θηριωδίες των στρατευμάτων του Χίτλερ. Είναι άλλο ο Γερμανός που πάντοτε ονειρεύεται το “Deutschland über Alles”  κι άλλο ο Έλληνας, που ακόμη προσπαθεί να ξαναχτίσει τα χωριά του που ισοπέδωσε η ναζιστική βαρβαρότητα.

Κι όμως! Ακόμη και σε τόπους που ορφάνεψαν από τον πληθυσμό τους με τις μαζικές εκτελέσεις με εξαίρεση τα Ανώγεια και τη Βιάννο που δεν δέχονται ούτε ψηφοδέλτια της εγκληματικής οργάνωσης – ακόμη λοιπόν και σε αυτούς τους τόπους, η Χρυσή Αυγή είναι παρούσα!

Φταίμε εμείς; Βεβαιότατα και φταίμε μια και στον κόρφο μας αναθρέψαμε το φίδι. Και μη μου πείτε τώρα περί δημοκρατίας κλπ, κλπ, γιατί η πραγματική Δημοκρατία αφανίζει τους δεδηλωμένους εχθρούς της.

Το «Ποτάμι» εξαφανίζεται λοιπόν από τις δημοσκοπήσεις και η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει προς όνειδος όλων των Ελλήνων. Κι όταν γράφω όλων, το εννοώ. Γιατί ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα δεν φρόντισε να εξαφανίσει το δηλητηριώδες αυτό φυτό, αλλά με επιπόλαιες ή και παρανοϊκές πράξεις του, κατόρθωσε να το ανδρώσει.

Γιατί; Μα ελάτε τώρα! Προσπαθώντας να αλιεύσει ψηφαλάκια έστω και από θολά νερά.