Η «φαμίλια των Τουαρέγκ» και το μεγάλο ξεκαθάρισμα με τη Novartis

Η αποκάλυψη της ταυτότητας προστατευόμενου μάρτυρα είναι ένα μήνυμα για τη συνέχεια

Ίων Χριστοφιλόπουλος
Ίων Χριστοφιλόπουλος

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis είναι μόνον η αρχή και θα το θυμηθείτε διότι στη χώρα αυτή τα πράγματα ελέγχονταν πάντα από τους εκάστοτε τσιφλικάδες, με όποιο κόστος.

Ο Καποδίστριας ήταν ένας από τους πρώτους που το έμαθαν στην πράξη τι σημαίνει να τα βάζεις με τους «Τουαρέγκ» του τότε νεοελληνικού προτεκτοράτου. Οι φυλές αυτές έχουν μια κακή συνήθεια λίγο αιμοβόρικη. Αν δεν τους βολεύει μια κατάσταση και δεν μπορούν να την κουκουλώσουν, θα κουκουλώσουν εσένα με μάρμαρο.

Είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία. Από τη δολοφονία Πολκ μέχρι τη δολοφονία Λαμπράκη, από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και τόσων άλλων, περνά πάντα η ίδια λεπτή κατακόκκινη γραμμή που ξεκαθαρίζει την τύχη που θα έχουν εκείνοι που θα τολμήσουν να μιλήσουν για τα κακώς κείμενα της χώρας ή που θα προσπαθήσουν να τα βάλουν μαζί τους.

Μετά το ξέσπασμα της κρίσης αν δεν το έχετε καταλάβει στη «φαμίλια» των ντόπιων Τουαρέγκ έχει αρχίσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα για την αναδιανομή της εξουσίας την επομένη μέρα όταν αυτή έρθει. Και η αποκάλυψη της ταυτότητας του προστατευόμενου μάρτυρα ήρθε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα εμπλεκομένου στην υπόθεση Novartis: «Τι νομίζουν οι δυστυχείς ότι θα είναι εσαεί προστατευμένοι;»

Όπερ και εγένετο…