Η Μινώα

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Με πολλή χαρά βλέπω τα έργα συντηρήσεως που άρχισε στον Άγιο Μάρκο ο Δήμος. Απαραίτητες εργασίες πράγματι για να μην μας έρθει κατακέφαλα κάποτε τόσο ο Άγιος Μάρκος όσο και τα λιοντάρια. Εύγε λοιπόν στο Δήμο, εύγε και στην αρμόδια αναπληρώτρια δημάρχο κ. Πλεύρη που με πολλή προσοχή ξεκινήσανε τόσο την συντήρηση όσο και τον εκσυγχρονισμό της πανέμορφης αίθουσας.Με πολλή χαρά βλέπω τα έργα συντηρήσεως που άρχισε στον Άγιο Μάρκο ο Δήμος.

Απαραίτητες εργασίες πράγματι για να μην μας έρθει κατακέφαλα κάποτε τόσο ο Άγιος Μάρκος όσο και τα λιοντάρια. Εύγε λοιπόν στο Δήμο, εύγε και στην αρμόδια αναπληρώτρια δημάρχο κ. Πλεύρη που με πολλή προσοχή ξεκινήσανε τόσο την συντήρηση όσο και τον εκσυγχρονισμό της πανέμορφης αίθουσας.

Θα μου επιτρέψουν όμως εγώ να μην απομακρυνθώ ούτε πιθαμή από την εποχή που ο Άγιος Μάρκος ήταν «Μινώα». Κινηματογράφος δηλαδή με μια λινάτσα αντί για πόρτα και επιχειρηματία τον «Παρλανπίπα» Λιναρδάκη.
Εκεί λοιπόν στη «Μινώα» είχα περάσει ατέλειωτες ώρες είτε για να απολαμβάνω τα καουμπόικα των τεσσάρων εποχών – ένα φιλμ δηλαδή που βλέπαμε σε τέσσερις Κυριακές με τις κρίσιμες σκηνές να επαναλαμβάνονται ώστε να επιτευχθεί η εξάωρη παρακολούθηση.

Στα «επεισοδιακά» αυτά έργα ο Ρόι Ρότζερς σαν «Εκδικητής με το άσπρο άλογο» θριάμβευε καθαρίζοντας όλους τους κακούς που συνήθως ήταν κακομοίρηδες ινδιάνοι.

Εκεί ακόμη θαυμάζαμε την πανέμορφη κολυμβήτρια Έσθερ Ουίλιαμς, που το μαγιό της μάλλον σε άλλους κόσμους μας μετέφερε, τον ολυμπιονίκη Τζόνι Βαϊσμίλερ σαν πρώτο Ταρζάν και τη Ο. Σάλιβαν σαν την γκομενάρα Τζέιν.

Και ο μεν Ταρζάν έσφαζε με τη μαχαίρα του δεκάδες λιοντάρια (τι του έφταιξαν ποτέ δεν το κατάλαβα) η δε Τζέιν με το κοντό της φορεματάκι να μας δείχνει όλα όσα έπρεπε να έχει κρυφά.
Είδα ακόμη το «Όσα παίρνει ο άνεμος» και βαρέθηκα και κάποιες ταινίες Έρολ Φλιν είτε ως Ζορρό είτε ως πειρατή καλόκαρδο και ανίκητο στις ξιφομαχίες.

Ας συνεχίσει λοιπόν η κ. Πλεύρη το έργο της. Εγώ όμως εκεί θα παραμείνω. Τέρμα.

Comments

 1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΛΕΤΑΚΗΣ    

  ΑΡΚΕΤΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ‘ΜΙΝΩΑ’ ΜΕ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΓΕΩ

 2. Αριστέα Πλεύρη    

  Συγχαρητήρια πρέπουν και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αναστασάκη, για την πραγματοποίηση αυτού του έργου.

 3. Γιώργος Ψαρουδάκης    

  Χαιρετίζομε την επανέκδοση της ιστορικής αυτής Ηρακλειώτικης εφημερίδας.
  Γιώργος Ψαρουδάκης
  Καθηγητής Μουσικός

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.