Η κάλυψη Τσίπρα στο «σύστημα Καραμανλή» και οι εκλεκτικές συγγένειες της «Αριστεράς»

Θέλει ο Αλέξης να κρυφτεί και ο Κώστας δεν τον αφήνει στο μαγικό πολιτικό σύμπαν της χώρας μας

??? ????????????????
??? ????????????????

Το «σύστημα Καραμανλή» ως αναφορά δεν είναι κάτι που αφορά προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή ή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αφορά τον Καραμανλισμό ο οποίος είναι τόσο αυτόνομος πλέον από τον ιδρυτή του που ρυθμίζει στην Ελλάδα καταστάσεις όπως και ο Παπανδρεϊσμός. Αυτές οι δύο τάσεις κυριαρχούν από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Ουδείς πολιτικός έκανε καριέρα δίχως όμως να προσκυνήσει στον Καραμανλισμό. Ούτε καν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πρώτα προσκύνησε και μετά πήρε τις ευλογίες για το «έπος του ’81» που ακόμη πληρώνουμε.

Τα προσκυνήματα του Ανδρέα στον «Εθνάρχη» των εργολάβων της αντιπαροχής και των αυθαιρέτων, είναι όλα μέσα στο 12τομο «Αρχείο Καραμανλή» για όσους επιθυμούν να διασκεδάσουν με το τι δουλοπρέπεια προσκυνούσε αυτός αλλά και πολλοί άλλοι – η Δαμανάκη, ο Μίκης Θεοδωράκης κλπ «επαναστάτες» – τον δικηγόρο από το Κιούπκιοϊ Σερρών που κυριάρχησε – ακόμη και εν τη απουσία του επί Χουντικής 7ετίας – στις κρίσιμες μεταπολεμικές στιγμές της Ελλάδας.

Ο οποίος «Εθνάρχης» Καραμανλής για την ιστορία – Ο ΙΔΙΟΣ – ομολογεί μέσα στα «αρχεία» του πως το κρίμα στην υπόθεση της Χούντας ήταν πως δεν προήλθε από τους πολιτικούς τους ίδιους και όχι από τους συνταγματάρχες, ενώ προσθέτει πως έκανε και αντιθεσμικές προσπάθειες (να μην κερδίσει τις εκλογές η Ένωση Κέντρου) τόσο πριν, αλλά και αφού έφυγε στο εξωτερικό (να ανατραπεί η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου). Δηλαδή ήταν ο πρώτος που ήθελε τη συνταγματική εκτροπή. Και τα ομολογεί ο ίδιος στο 12τομο «Αρχείο Καραμανλή»!

Όταν ο Τσίπρας πήρε το βάπτισμα του Καραμανλισμού και τις ευλογίες του

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος παμπόνηρος. Μπορεί Αγγλικά να μην έμαθε όλα αυτά τα χρόνια, έμαθε όμως να παίζει το πολιτικό σύστημα στα χέρια του κι έτσι, μια ωραία πρωία αντελήφθη πως για να μπει ως πρωθυπουργός στο Μαξίμου θα πρέπει πρώτα να προσκυνήσει τον – αυτόνομο πια – Καραμανλισμό. Και πάει να το κάνει πού; Στο «άντρο της διαπλοκής» όπως χαρακτήριζε περίπου η Αριστερά το Μέγαρο Μουσικής και το συγκρότημα Λαμπράκη.

Είναι αν μη τι άλλο δύο απολαυστικά λεπτά «αγιογραφίας» του «Εθνάρχη» από τον Αλέξη Τσίπρα. Τι ακολούθησε μετά; Πλήθος «αγιογραφιών» για την εμφάνιση του «ώριμου πλέον» Τσίπρα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Λίγο μετά μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το γραμμάτιο που ξεπληρώνει ο Τσίπρας στον Καραμανλισμό

Το 2015 λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε τα σκαλοπάτια του Μαξίμου με το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» ανά χείρας και η πρώτη από τις μέριμνες του ήταν να κάνει λόγο για εξέταση του πώς η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια και για λογοδοσία των πολιτικών που την οδήγησαν στην χρεοκοπία ΜΕΤΑ το 2009. Δηλάδη αφού έπεσε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή…

Αλλά και η τοποθέτηση Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας τι άλλο ήταν εκτός από τη στήριξη – προς τον Τσίπρα – του συστήματος Καραμανλή και το κλείσιμο του ματιού στο βαθύ κράτος του Καραμανλισμού από τον Αλέξη;

Λέγεται μάλιστα πως στις 17 ώρες τις «διαπραγμάτευσης» πριν την περιβόητη κωλοτούμπα, υπήρξε «σωτήρια» παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή προς τον Αλέξη Τσίπρα και «συμβουλευτική καθοδήγηση» για το τι να πράξει…

Και έτσι συνεχίζει το τροπάριο μέχρι σήμερα.

Κάλυψη και στην υπόθεση Novartis;

Το πιο ενδιαφέρον «δρώμενο» στις μέρες μας όμως συνιστά η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα που αφορά το Δημήτρη Αβραμόπουλο: «Η Νοβάρτις την περίοδο 2008-2009 είχε εμβόλια για το H1N1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ του κινδύνου της πανδημίας στην μέγιστη βαθμίδα πέντε. Με τον ανωτέρω τρόπο ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού ήταν στην συγκεκριμένη περιπτωση αναντίστοιχα υψηλό (υπερπολλαπλάσιο) σε σχέση με άλλες ευρωπαίκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό».

«Παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό» είναι η μαγική φράση που αποσύρει τυχόν ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, αν ευσταθούν οι κατηγορίες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η υπόθεση της Novartis ξεκίνησε από το FBI και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον όμως το πόση σπουδή έδειξε η κυβέρνηση από τις πρώτες ώρες να στείλει στον Άρειο Πάγο τον Τζανακόπουλο. Για να διασφαλίσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης ή μήπως για να προλάβει «δυσάρεστες επιπλοκές» που δεν θα τη συμφέρουν και την ίδια;

«Στο Aνώτατο Δικαστήριο της χώρας, τον Αρειο Πάγο, βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ λίγο μετά την άφιξή του στον τέταρτο όροφο, όπου στεγάζεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έφθασαν και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς, δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήταν συμπτωματική και για άλλο θέμα, ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς»…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Καραμανλισμός και το παράγωγό του, ο Παπανδρεϊσμός, συνεχίζουν να κυβερνούν την Ελλάδα. Παιδί του αυτού συστήματος είναι και ο Τσίπρας. Και όσο πιστεύετε πως κυβερνούν τάχα οι «κομμουνιστές» τόσο θα γελά και το παρδαλό κατσίκι στις πλάτες σας.

Υ.Γ. Μα δεν είναι γλυκύτατοι και οι δυο τους στη φωτογραφία;