Η θέση της Ελλάδας

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Σε αυτή την μικρή κι όμορφη γωνιά του πλανήτη όπου ζούμε, εμείς οι Έλληνες, πολλά ακούμε για την γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας τα οποία εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να ερμηνεύσω.

Βεβαίως και η θέση μας είναι «στρατηγική» πράγμα όμως που δεν οδηγεί για χρόνια τώρα (εξαιρείται η περίοδος του Ελευθερίου Βενιζέλου) στην στήριξη αυτού του κράτους από τους ισχυρούς της γης, αλλά αντιθέτως, στις συνεχείς προσπάθειες να το εξαφανίσουν και να το παραδώσουν στους απολύτως υπάκουους Αλβανούς, Σκοπιανούς και Τούρκους.

Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ δεν περνά καμιά μέρα που να μη βγάλουμε τα μάτια ο ένας του αλλουνού, ακόμη επιβιώνουμε. Κάτι η προγονολατρεία, κάτι οι ενστικτώδεις κινήσεις που είναι στο DNA του πονηρού λαού μας, κάτι η γενναιότητα που ο καθένας κρύβει μέσα του, δυσκολεύουν το έργο όλων όσοι θέλουν να μας διαλύσουν.

Κι όμως το τρίγωνο Κίσσινγκερ που παντελώς αγνοούσε την Ελλάδα, είναι ακόμη σε ισχύ και οι επιθέσεις στη γλώσσα μας για παράδειγμα, βρίσκουν πρόσφορο στην αγραμματοσύνη έδαφος.

Βλέπετε αυτός, η γλώσσα, είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο άμυνας αλλά και το τελευταίο. Με πολλή προσοχή άκουσα την προχθεσινή ομιλία του κυρίου Πρωθυπουργού. Και είπε – ενώ προφανώς άλλος του γράφει τις ομιλίες – τέτοιες και τόσες κοτσάνες που αν είχα μπόλικα μαλλιά θα τα ξεπάτωνα τρίχα – τρίχα.

Έχω δεχτεί πολλές παρατηρήσεις στη ζωή μου για αυτή τη μανία μου με τη γλώσσα, της οποίας τελικά δεν είμαι τίποτε άλλο παρά επαρκής γνώστης. Φυσικά δεν μπορούσα να κάθομαι να ερμηνεύω στον καθένα το τι και πόσα εξαρτώνται από τη διάσωση της Ελληνικής. Σήμερα, τα τελευταία χρόνια εννοώ, υφίσταται και μια άγρια και προς το παρόν επιτυχημένη επίθεση από την τεχνολογική εξέλιξη κι όχι – παρακαλώ – πρόοδο. Μύριες όσες λέξεις μας έχουν αντικαστασταθεί από όρους που εντούτοις στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ελληνικές ρίζες. Και καταλήγω με μια έκκληση:

Μάθετε ελληνικά όλοι όσοι πιστεύετε στην Ελλάδα. Δεν είναι ανάγκη ούτε σε πανεπιστήμια να πάτε ούτε μεταπτυχιακά να πάρετε. Προσέξτε μόνο πώς μιλάει ο λαός μας – ο πραγματικός κι όχι ο πλαστός – και θα τα μάθετε όλα.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    Απορία: Ποιός είναι ο «πλαστός» λαός;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.