Ευτυχώς που υπάρχουν κι οι Τούρκοι

Κάποιος πρέπει να μας ξυπνήσει σαν λαό γιατί αλλιώς χαθήκαμε

??? ????????????????
??? ????????????????

Η εικόνα των Τούρκων να κάνουν πρόβες στο Αιγαίο (ενίοτε και πάνω στα πλοία μας με έναν ψιλοεμβολισμό λόγου χάρη) και στη Θράκη είναι μια εικόνα που περίμενα να δω εδώ και χρόνια με την πολιτική που ακολουθήσαμε στην περιοχή. Υπάρχει βέβαια το θετικό πως ο τρόμος βοηθά μήπως και ξυπνήσουμε καθώς η Άγκυρα δουλεύει δεκαετίες τώρα στη Θράκη με το Τουρκικό Προξενείο και την ΜΙΤ προκειμένου να πέσουμε σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της.

Εμείς στο μεταξύ κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας προκειμένου να κάνουμε τους ντόπιους να νιώθουν Τούρκοι. Τόσο ηλίθιοι είμαστε. Σε άδειο τέρμα θα σκοράρει ο Ερντογάν έτσι όπως πάμε.

Από το 2000 τουλάχιστον οι παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» γνώριζαν πως και χρεοκοπία θα ερχόταν (και την έκαναν πάσα ο ένας στον άλλο με νέα δάνεια και διορισμούς για ψηφαλάκια) και ντράβαλα με τους Τούρκους θα έχουμε. Και η χρεοκοπία χωρίς εθνική καταστροφή δεν θα περάσει – το σκέφτομαι και το λέω (μαζί με πολλούς άλλους) για χιλιοστή φορά από το 2011 τουλάχιστον.

Όμως είναι εντυπωσιακό πως οκτώ χρόνια χρεοκοπημένοι κι ακόμη καθόμαστε και κοιτάμε σαν ηλίθιοι τα τεκταινόμενα. Το άρθρο 120 του Συντάγματος είναι εκεί και μας περιμένει αλλά επειδή εμείς δεν λέμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολίτες αυτής της χώρας… ο Αλλάχ έστειλε τους Τούρκους να μας ξυπνήσουν.

Έχουμε πόλεμο προ των πυλών αν δεν το καταλάβατε. Κι αν ο πλοίαρχος του λιμενικού που εμβολίστηκε ήταν ψύχραιμος, ένας θεός ξέρει τι συμβαίνει στην κυβέρνηση και τι θα συμβεί με τις εξυπνάδες που ακούγονται από το ΥΠΕΞ για «μη ειρηνική απάντηση την επόμενη φορά». Δηλαδή κύριε Κοτζιά κάνεις δήλωση δημοσίως πως θα πατήσουμε εμείς πρώτοι τη σκανδάλη σε ενδεχόμενο νέο επεισόδιο; Σοβαρά;

Η Θάτσερ και η Χούντα του Γκαλντιέρι στην Αργεντινή ήθελαν τον πόλεμο στα Φόκλαντ για να στρέψουν αλλού αμφότεροι την κοινή γνώμη και να φιμώσουν κάθε φωνή αντίδρασης στο εσωτερικό των χωρών τους ξέρετε κι εμείς έχουμε τέτοιους λόγους όπως και η Τουρκία.

Με τη διαφορά πως η Αργεντινή υπέστη πανωλεθρία. Αν λοιπόν έχετε δει έτσι ως «ευκαιρία» την κρίση στο Αιγαίο και τη Θράκη προς «εξαργύρωση πατριωτισμού» στο εσωτερικό, να έχετε υπόψιν πως μπορεί να γυρίσουν πολύ άσχημα τα πράγματα για εμάς. Διότι εμείς δεν είμαστε Μεγάλη Βρετανία. Μάλλον… για Αργεντινή μας κόβω.

Οι Τούρκοι πάντως το «χρέος» τους το έκαναν: Μας έδειξαν περίπου τι μας περιμένει αν συνεχίσουμε να κοιμόμαστε και να αφήνουμε κάποιους στην κυβέρνηση να κάνουν τους νταήδες με στολές παραλλαγής και άλλα γελοία, δίχως τα απαραίτητα κάκαλα.

Η επιλογή είναι δική μας πλέον και μην πει κανείς πως δεν μας προειδοποίησαν.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Από το 2000 τουλάχιστον οι παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» γνώριζαν πως και χρεοκοπία θα ερχόταν

  Όλοι το ξέραμε ιδίως το 2000 που λέτε που είχε σκάσει και η φούσκα του Χρηματιστηρίου, αλλά ο λαός ξαναψήφισε τους ίδιους και τους ίδιους και δεν αναζήτησε ποτέ ευθύνες. Οπότε ας τα αφήσουμε τα σάπια οτι τάχα μου το ξέρανε οι πολιτικοί μόνο και εμείς σαν λαός είμαστε αθώοι και μας εξαπατήσανε, λες και ήμασταν τίποτα πιτσιρικάδες. Και έτσι να ήτανε, τόσες δεκαετίες δεν «μεγαλώσαμε»;

  > Το άρθρο 120 του Συντάγματος είναι εκεί και μας περιμένει αλλά επειδή εμείς δεν λέμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολίτες αυτής της χώρας

  Αυτό το ακούω και το διαβάζω συχνά, αλλά όλοι το αφήνουνε έτσι στην μέση. Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του διαφορετικά. Το θέμα είναι ΕΣΕΙΣ τι ΑΚΡΙΒΩΣ προτείνετε να κάνουμε με βάση αυτή την ευθύνη, εκεί είναι το ζουμί. Έτσι στον αέρα, δεν σημαίνει τίποτα και είναι απλά μια γραμμή ασαφούς εντυπωσιασμού σαν το παλιό καλό «ε,ρε και να με κάνανε πρωθυπουργό μόνο για μια μέρα, να δείτε τι ωραία που θα τα έφτιαχνα».

  > Έχουμε πόλεμο προ των πυλών αν δεν το καταλάβατε.

  ναι, όσο πόλεμο είχαμε και το 1996.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.