Ευθύνη όλων

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Mesogios.gr ήταν το πρώτο που ενετόπισε τους κινδύνους που κρύβει ο παραλογισμός του Τούρκου δικτάτορα για το Αιγαίο μας. Χαίρομαι επίσης για το ερώτημα που μου απηύθηναν τακτικοί αναγνώστες μας γιατί αποδίδω το χαρακτηρισμό δικτάτορας στον Ερντογάν αφού εξελέγη με κανονικές εκλογές. Μα ρε κοπέλια κι ο Χίτλερ κι ο Μουσολίνι με κανονικές εκλογές εξελέγησαν. Από κει και κάτω είδαν τον ασκιανό τους στο πηγάδι, και οδήγησαν σε τέτοιες και τόσο αιματηρές περιπέτειες τον Πλανήτη.

Χαίρομαι τέλος για το ότι οι Αθηναϊκές τηλεοράσεις ενώ πήγαν να περάσουν στα ψιλά την είδηση αναγκάστηκαν από την πίεση της Κοινής Γνώμης να το κάμουν πρώτο θέμα και να βγάλουν τους επαγγελματίες παραθυρατζίδες για να πουν όσες μαλακίες τους κατέβηκαν στα πάνσοφα μυαλά τους.

Δεν χαίρομαι όμως καθόλου για τη στάση του πολιτικού μας κόσμου που – προεξαρχούσης της κυβερνήσεως – αρκέστηκαν στο να βρίζει ο ένας τον άλλον και σε ρηματικές προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τους λοιπούς οργανισμούς, οι οποίοι τουλάχιστον αντέδρασαν καλά και άμεσα – στα λόγια βέβαια.

Τι θα περίμενα; Θα περίμενα να αναμαζωχτούν όλοι μαζί οι πολιτικοί μας και να εξετάσουν ψύχραιμα την κατάσταση, σ’ όλο της το βάθος και χωρίς κραυγές και φωνασκίες.

Χθες απόδωσα την πρώτη ευθύνη στην κυβέρνηση. Και έτσι είναι. Έχει περιθώριο όμως ακόμη να αποκαταστήσει τα πράγματα, ώστε να μπορέσουμε και εμείς οι Έλληνες να πούμε ότι πρό των εθνικών κινδύνων οι πολιτικοί μας είναι ενωμένοι.