Εξομολόγηση

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Για να είμαστε καθαροί στη σχέση μας πρέπει ίσως να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά καθόλου δεν ντρέπομαι που δεν είμαι αριστερός. Ούτε και δεξιός βέβαια με την έννοια που δίνεται. Χρόνια τώρα αγωνίζομαι και το πέτυχα να είμαι μια αμελητέα έστω μονάδα ανάμεσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΝΔ, αλλά μη μου πείτε ούτε κατά διάνοια να συμπαθήσω το ΝεοΠασόκ – ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τα έχει κάνει που μας έχει βάλει όλους κάτω και μας βαρά για χατήρι των δανειστών.

Έπειτα εγώ ευτύχησα να είμαι στο γραφείο του Ηλία Ηλιού, να είμαι στενός φίλος με τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, τους ανθρώπους που όσο πιο πολύ διαφωνούσες μαζί τους τόσο και περισσότερο τους αγαπούσες.

Δεν με ενοχλεί ότι ολόκληρο το τυχοδιωκτικό ΠΑΣΟΚ το έχει προσαρτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με κάνει και σκυλιάζω ότι όσο πιο άχρηστοι είναι τόσο και σε υψηλότερες θέσεις βρίσκονται, πράγμα που ούτε η επικοινωνιακή ιδιοφυία του Τσίπρα και η αδιαφορία του στο να λέει ψέματα και να ζει μέσα στα ψέματα, μπορεί να καλύψει.

Βάζω πάνω από όλα την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια και δεν έχω ανάγκη να επικαλεστώ την αυτή άποψη του Γιώργου Σεφέρη και του Οδυσσέα Ελύτη.

Αυτός είμαι λοιπόν και αν σας κάνω έχει καλώς. Αν πάλι όχι  – και στο όχι αυτό δεν υποκρύπτεται κανείς ανόητος φανατισμός – αν πάλι όχι λοιπόν, κρατήστε τις απόψεις σας κι εγώ τις δικές μου.

Σας προειδοποιώ όμως ότι του λόγου μου θα αισθάνομαι πάντοτε πολύ πιο ελεύθερος από όλους εσάς και τις ιδεοληψίες σας.