Εμπορική συμφωνία με την Κίνα και επιτέλους παράδοση στην κυκλοφορία του εθνικού Γουβών Χερσονήσου

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Η εικόνα του άρθρου δεν είναι σίγουρα η πλέον αντιπροσωπευτική, όμως δεν παύει να είναι υπέροχη από μια γέφυρα στην εν λόγο επαρχία

Με την Κινέζικη επαρχεία Ανχουί υπέγραψε εμπορική συμφωνία η περιφέρεια Κρήτης η οποία αφορά την διάθεση στην αγορά της Κίνας Κρητικών προϊόντων την εισαγωγή τεχνολογίας από την Κίνα αλλά και την κοινή προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού στην χώρα μας από την Κίνα.

Η Κίνα εδώ και χρόνια προσπαθεί και καταφέρνει να αναπτύξει ένα εμπορικό δίκτυο το οποίο δημιουργεί πολλές νέες εμπορικές δυνατότητες και κοιτάει να αποκτήσει πρόσβαση σε στρατηγικά σημεία ανά τον κόσμο.

Τα φτηνά εργατικά, ο τεράστιος πληθυσμός της χώρας αυτής αλλά και η βιομηχανική ανάπτυξη της η οποία είναι ραγδαία, την έχει κάνει μια πραγματική οικονομική υπερδύναμη η οποία μένει ανεπηρέαστη από τις όποιες εξελίξεις συμβαίνουν στην Δύση εφόσον η Κίνα δεν ανήκει σε αυτή.

Μόνο η επαρχία Ανχουί η οποία θεωρείται ως μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες  επαρχίες της Κίνας έχει περίπου 70 εκατομμύρια πληθυσμό και από μόνη της σε δυναμική μπορεί να συγκριθεί με ένα ολόκληρο κράτος.

Αν μπορεί κανείς να ευχηθεί κάτι πάνω σε αυτόν τον τομέα και σε αυτήν την συμφωνία είναι οι υπογραφές οι οποίες έπεσαν σήμερα, να φτάσουν και στους Έλληνες οι οποίοι περνούν μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο για να καρποφορήσει δεν φτάνουν μόνο οι υπογραφές και τα ευχολόγια αλλά και η κατάλληλη υποδομή που θα στηρίξει μια τέτοια συνεργασία η οποία αφορά μια αγορά τελείως διαφορετική από την δυτική η οποία παίζει επί ίσοις όροις το οικονομικό παιχνίδι.

Πέρα από αυτή την συμφωνία μαθαίνουμε επίσης ότι παραδίδεται επιτέλους στην κυκλοφορία ο εθνικός Γουβών – Χερσονήσου στα 7 από τα 9 χιλιόμετρα που έχει κλείσει, τα 2 χιλιόμετρα που παραμένουν κλειστά αφορούν μια υπό κατασκευή γέφυρα και τις απαραίτητες σπηλαιώσεις οι οποίες χρειάζονται για να διέρχονται από μέσα τους τα οχήματα.

Το έργο ήδη έχει αργήσει πολύ να παραδοθεί στην κυκλοφορία δημιουργώντας πολλά προβλήματα, όχι μόνο στους ντόπιους κάτοικους αλλά και στην μετακίνηση των τουριστών.

Πάντα θα γεννάται η απορία γιατί αυτά τα τόσο σημαντικά έργα αργούν να τελειώσουν σε αυτή την χώρα και πάντα θα μένει αναπάντητη, πάντως και οι δύο ειδήσεις είναι σημαντικές και μπορούν να δημιουργήσουν τουλάχιστον μια αποχρώσα αισιοδοξία.

 

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > αλλά και η κατάλληλη υποδομή που θα στηρίξει μια τέτοια συνεργασία η οποία αφορά μια αγορά τελείως διαφορετική από την δυτική η οποία παίζει επί ίσοις όροις το οικονομικό παιχνίδι.

    λέτε πως έχουν περίπου 70 εκατομμύρια κατοίκους και εσείς που δεν έχετε έστω και 1 νομίζετε οτι παίζετε επί ίσοις όροις με αυτούς;

    Ενδιαφέρον 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.