Εισήγηση του Ευρωβουλευτή με το Ποτάμι Γιώργου Γραμματικάκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Την προηγούμενη Τρίτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης έκανε εισήγηση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται ακόμα στην Τουρκία χωρίς ακόμα να υπάρχει καμία διευκρίνηση για το αν και ποιες είναι οι κατηγορίες για τις οποίες πρέπει να απολογηθούν.

Το ανυπόστατο «με το έτσι θέλω» της Τουρκίας, μπορεί να είναι ανεπίτρεπτο για μια κοινωνία όπως η Ευρωπαϊκή η οποία υποτίθεται υποστηρίζει τα δίκαια των λαών αλλά και των πολιτών της, όμως η Ε.Ε. τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχει δείξει στο θέμα μια απαράδεκτη ανοχή η οποία  δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά από την στιγμή που οι δυο Έλληνες χρησιμοποιούνται από τις Τούρκικες αρχές, ως μέσον πίεσης για την παράδοση από εμάς στην Τουρκία των 8 Τούρκων που αιτούνται πολιτικό άσυλο από την χώρα μας.

Για ποιες αξίες μιλάμε και για ποια ιδεώδη σε μια Ευρώπη η οποία ανέχεται με τόση άνεση να προσβάλλονται οι έννοιες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και μάλιστα από μια χώρα η οποία εδώ και χρόνια προσπαθεί να γίνει μέλος αυτής της κοινοπολιτείας.

Η Τουρκία με την μέχρι τώρα στάση της προσβάλει όχι μόνο την Ελλάδα, όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και όλες τις ιδέες η οποίες έκτισαν τουλάχιστον στην θεωρία το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και αν αυτή η προσβολή μείνει αναπάντητη τότε το πλαίσιο στο οποίο στηρίχθηκε η Ευρωπαϊκή ιδέα μένει απροστάτευτο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το εισαγωγικό σημείωμα του Ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη το οποίο  ανάρτησε στο Facebook και να δείτε την εισήγηση του σε αυτό το θέμα.

Γιώργος Γραμματικάκης
17 Απριλίου στις 9:56 μ.μ. ·
«Η ιστορία των δυο Ελλήνων στρατιωτικών μοιάζει απίστευτη. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι μόνον αυτοί οι νέοι άνθρωποι που έχουν αναίτια φυλακιστεί. Μαζί τους έχουν φυλακιστεί και οι ιδέες της δικαιοσύνης και του νόμου, της δημοκρατίας και του διαλόγου, που έπρεπε να δεσπόζουν στις σχέσεις των κρατών. Φυλακίσθηκαν οι ίδιες οι αξίες της Ευρώπης, που εμείς έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε. Ας ακουστεί, λοιπόν, βροντερή και ασυμβίβαστη, η φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    Ωραία το διάβασε.
    Αυτή η ευρωβουλή αφού δεν κάνει και τίποτα, γιατί στέλνουμε και πληρώνουμε και κόσμο για να συμμετέχει;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.