Είτε είμαστε πολύ χαζοί είτε πολύ ηλίθιοι

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που συμβαίνει τα τελευταία οκτώ χρόνια

??? ????????????????
??? ????????????????

Ο Τσακαλώτος λέει θύμωσε του Ντράγκι γιατί μας πιέζουν για τα προαπαιτούμενα για να πάρουμε ακόμη μια δόση και να μη γίνουμε Βενεζουέλα χωρίς κωλόχαρτα που θα έλεγε κι η Βούλτεψη. Υπάρχουν και χωράφια θα έλεγα εγώ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία για όχι και τόσο μεταξωτούς κώλους όπως οι δικοί μας.

Είναι ωστόσο πραγματικά εντυπωσιακό το επί πόσα χρόνια μας ψωνίζουνε οι Τροϊκανοί και δεν αντιδρούμε. Τι σύνδρομο Στοκχόλμης και αηδίες. Εμείς θα τους απαγγείλουμε και το «Περιμένοντας τους βαρβάρους» του Καβάφη τιμής ένεκεν αν ποτέ βγούμε από τα μνημόνια.

Τόση δουλοπρέπεια πάντως ποιός να τη φανταζόταν.

Παρά ταύτα θα έλεγε κανείς πως υπήρξε μια περίοδος που το πτώμα των Ελλήνων έδωσε σημεία ζωής και αυτό ήταν από τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Ιούλιο. Με βομβαρδισμό τρομοκρατίας πήγαμε στο δημοψήφισμα και ρίξαμε ένα ξεκάθαρο και βροντερό όχι στον εκβιασμό γιατί αυτό ήταν το ερώτημα που πλανιόταν στην πραγματικότητα μέσα μας.

Στη συνέχεια βέβαια αποδείχτηκε κότα με πέταλα ο «μπροστάρης» και μας πήρε και μας σήκωσε η αντεπίθεση των «συμμάχων και σωτήρων». Κι έτσι φτάσαμε στο 2018 το παρακάτω τραγούδι να ακούγεται τόσο μα τόσο επίκαιρο…

Ωστόσο αυτός που θέλει ελευθερία δεν τη θέλει «ολίγον έγκυο» και τη διεκδικεί. Κι εμείς δεν τη θέλουμε.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    Διαφωνώ πλήρως με το «είτε» του τίτλου. Δεν βλέπω κανέναν λόγο για να είναι αυτά τα δύο πράγματα αμοιβαίως αποκλειόμενα. Μια χαρά μπορούμε να είμαστε και τα δύο.
    Το σκίτσο πολύ εύστοχο πάντως.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.