Είπε η Μέρκελ «Μακεδόνα» τον ΠΓΔΜακεδόνα πρωθυπουργό;

Αρχίζει να θυμίζει πολύ Monty Python το σκηνικό με τα Σκόπια και βγάζει (και) γέλιο

Ίων Χριστοφιλόπουλος
Ίων Χριστοφιλόπουλος

Είπε η Μέρκελ τον Ζάεφ Μακεδόνα και αφόδευσε η Φατμέ στο Γενί τζαμί την ίδια στιγμή που στη βουλή των Ελλήνων γίνεται της γίδας το κάγκελο που εβρέθη εις την πλάτη της αντιπολιτεύσεως και η κυβέρνηση κάνει λες και ανακάλυψε τον τροχό.

Ομολογώ πως έχω αρχίσει να τα βλέπω λίγο διασκεδαστικά όλα αυτά. Καταρχάς στο θέμα των Σκοπίων αυτοί που ψάχνουν ποιός φταίει ας ρωτήσουν τους απογόνους των Ελλήνων που πήγαν ως μέλη της κρατικής μας προπαγάνδας και φύτευσαν την ιδέα πρώτοι στους Σκοπιανούς πως είναι Μακεδόνες. Για όσους δεν το ξέρουν και θα το επαναλάβω, η Ελλάδα έσπειρε αυτή την ιδέα πρώτη στους Σκοπιανούς και όχι ο Τίτο, πολύ πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για λόγους εθνικού συμφέροντος: Για να μην γίνει μεγάλη Βουλγαρία και μεγάλη Αλβανία αν διασπαζόταν το μιξ εθνοτικό παρεάκι στην από κει μεριά των συνόρων.

Παίξαμε και χάσαμε δηλαδή για όσους δεν κατάλαβαν, αλλά πού να το φανταζόμασταν κιόλας ότι μετά από 100 χρόνια θα ερχόντουσαν οι «Μακεδόνες» να ζητήσουν το αυτονόητο: Να ονομάζονται όπως εμείς τους είπαμε πρώτοι πώς λέγονται.

Πάει η Μακεδονία λοιπόν. Τα βγάλαμε μόνοι τα ματάκια μας κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που τα ήξερε όλα αυτά και δεν ήταν καθόλου βλαξ (σπάνιο προσόν για Έλληνα πρωθυπουργό) πήγε να το κλείσει άμεσα τότε το θέμα για να προλάβει τα χειρότερα αλλά τον πρόλαβαν τα συλλαλητήρια. Τώρα λοιπόν το θέμα θα κλείσει με πολύ περισσότερες απώλειες για εμάς διότι τότε που η Γιουγκοσλαβία ήταν υπό διάλυση αν το είχαμε κλείσει, ίσως και να μην υπήρχε σήμερα αυτό το κρατίδιο.

Απλά σκεφτείτε τι θα ήταν η κλινικά νεκρή σήμερα Θεσσαλονίκη, αν είχαμε κάνει «επιθετική» πολιτική στο ζήτημα: Ναι, σας λένε Μακεδόνες, ανοίχτε τα σύνορα και πάμε για μπιγκ μπίζνες με κέρδη για όλους. Το άτυπο εμπάργκο που τους κάναμε δε, αποτελείωσε πρώτα τη Θεσσαλονίκη και μετά τα Σκόπια.

Το σημαντικότερο λιμάνι της περιοχής είναι υπό διάλυση και μια βόλτα στην Εγνατία και την Τσιμισκή θα σας πείσει. Νέκρα μαύρη και άραχνη.

Στα αλήθεια δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν βγήκε ένας δικός μας να πει το αντίθετο: Αφού λέτε πως είστε Μακεδόνες εμείς το δεχόμαστε και ελάτε κι εσείς στη μητέρα πατρίδα. Σουρεάλ; Γιατί δεν είναι σουρεάλ αυτό που λένε οι Σκοπιανοί;

Είναι σαν να λέει η Αλβανία ότι δεν είναι Αλβανία αλλά ότι είναι Ήπειρος. Καταλαβαίνετε γιατί μιλάμε;

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > Στα αλήθεια δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν βγήκε ένας δικός μας να πει το αντίθετο: Αφού λέτε πως είστε Μακεδόνες εμείς το δεχόμαστε και ελάτε κι εσείς στη μητέρα πατρίδα.

    Την ίδια απορία έχω απο το πρώτο «σήριαλ» με το όνομα. Πάντα ανησυχία για τις πιθανές διεκδικήσεις των άλλων. Εμείς καμία διεκδίκηση.
    Ιδίως τώρα που έχουμε και τα κατάλληλα σκηνοθετικά props; Έπρεπε να είχαμε λίγο χιούμορ και να σκάσουμε μύτη στις διαπραγματεύσεις με μπλουζάκι ΑΕΚ που να γράφει με μεγάλα γράμματα «ΕΡΧΟΜΑΣTE!!!» :p

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.