Δώστε τις εκκλησίες σας για συναυλίες και διαλέξεις

Για να γυρίσει ο κόσμος σε καθαγιασμένο χώρο και να ξαναβρει την αγωγή της Ψυχής του

??? ????????????????
??? ????????????????

Ναι, οι εκκλησίες είναι δικές σας και δεν έχουμε καμία σύνδεση ψυχικά με το χώρο αυτό πέραν του ενός κεριού που ανάβει ο καθένας μας και βαριά – βαριά τη βαριεστημένη υποχρεωτική επίσκεψη λόγω οικογενειακού ομαδικού ψυχαναγκασμού το Πάσχα. Οι εκκλησίες σας είναι άδειες. Δεν έχουν κόσμο πέραν των φανατικών πιστών.

Οι πολλοί είναι εκτός εκκλησίας κι ούτε θέλουν να ξέρουν ούτε καν να ρίξουν μια ματιά. Παραπονιέστε που πλέον ο κόσμος περνά απέξω και δεν σταυροκοπιέται. Βεβαίως και όχι. Διότι δεν αισθάνεται πια ότι συνδέεται με κάποιο τρόπο με αυτό το χώρο ούτε ότι εκεί μέσα συμβαίνει κάτι που τον αφορά.

Όχι από έκπτωση «αξιών» όπως υποστηρίζετε. Διότι είστε ανίκανοι να τον εμπνεύσετε. Θέλετε να γυρίσει ο κόσμος στην εκκλησία;

Ανοίξτε τους ναούς για τους μουσικούς. Αυτούς τους μουσικούς που παίζουν από το δρόμο μέχρι και τα μπαρ της σκοτεινής νύχτας. Δώστε τους ναούς σε φιλολόγους φωτισμένους να μιλήσουν στα παιδιά για την ελληνική γλώσσα και την ποίηση.

Βάλτε τους μέρα μέσα στους ναούς να ακούσουν διαλέξεις, να παίξουν μουσική και θα δείτε για πότε θα καθαγιαστεί εκ νέου ο χώρος και ο Άνθρωπος θα επιστρέψει στην Ψυχαγωγία – την αγωγή της Ψυχής – εγκαταλείποντας την εφήμερη διασκέδαση.

Και τότε ίσως ακούσει ξανά Λόγο Θεού. Όχι από σας. Μέσα του. Βάλτε τον να μετέχει στα του ναού. Να τον νιώσει δικό του. Να γίνει υπόθεση προσωπική του καθενός μας. Και τότε θα αποκτήσουμε ξανά σχέσεις κοινωνίας.

Θέλετε να επιστρέψει ο Άνθρωπος σε δρόμους φωτεινούς; Ιδού η Ρόδος.

Υ.Γ. Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες του δυτικού κόσμου όπου δεν υπάρχει μουσική live στην εκκλησία.

Comments

  1. soul 31    

    τι λες ρε αθεόφοβε που να μην πω κάτι χειρότερο θέλεις μουσική πήγαινε σε κανέναν ειδωλολατρικό δωδεκαθεΪστικο ναό για να την ακούσεις, τι νομίζεις ότι είναι οι εκκλησίες συναυλιακός χώρος, άντε γιατί όλοι οι χριστιανομάχοι μας τα έχετε κάνει … να μην πω τι

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.