Δεν πειράζει Μίκη

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Δεν πειράζει ρε Μίκη. Δεν πειράζει το ότι εκτοξεύσανε τόνους λάσπη εναντίον σου οι όσοι δεν έχουν προσφέρει ποτέ τίποτα στην Ελλάδα. Βεβαίως νιώθω την πίκρα σου. Όπως και ξέρω ότι το μεγαλείο της ψυχής σου σε κανένα δεν κράτησε κακία. Ήταν μεγάλος ο καημός τους κι έπρεπε σε κάποιον να ξεσπάσουν.

Ξέρεις και ξέρω ότι η Ελλάδα δεν χρωστά τίποτα και σε κανέναν. Εμείς της τα χρωστάμε όλα. Εμείς! Αυτή μας ανέθρεψε, αυτή μας πότισε, αυτή μας τάισε. Κι αν υπάρχουν και κάποιοι που το φαϊ τους καθίζει στο λαιμό και το πιοτό γίνεται φαρμάκι και πάλι δεν πειράζει. Τα παιδάκια κάπου έπρεπε να ξεσπάσουν και ποιός καταλληλότερος από εκείνον που έφερε στα σπίτια των Ελλήνων τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Ρίτσο, τον Γκάτσο;

Είσαι πανύψηλος Μίκη έστω και καθισμένος στο αναπηρικό σου καροτσάκι. Ας τους λοιπόν να γούζονται. Αύριο οι ίδιοι θα σε εκθειάζουν πάλι. Έχει συμβεί τόσες φορές αυτό στη ζωή σου που εγώ είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να στο υπενθυμίσω.

Πληρώνεις βέβαια το τίμημα της ελεύθερης σκέψης σου. Ε, τι να κάνουμε; Όσο πιο ακριβό το τίμημα, τόσο και πιο αποφασιστικό το πείσμα σου. Εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου.