Δεν πα να λέτε…

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Δεν πάτε να με λέτε όπως θέλετε, πες τε με εθνικιστή, πες τε με Ελληναρά, πες τε με ό,τι θέλετε. Μόνο φασίστα ή πατριδοκάπηλο μη με πείτε, γιατί τότε θα σας πάρει και θα σας σηκώσει. Εγώ όμως λεβέντες μου αγαπώ μέχρι έρωτα την Πέλλα Βρανά που και πετριώτισσα είναι και κουκλάρα, αγαπώ μέχρι έρωτα τους απλούς ανθρώπους, που μιλούν για την πατρίδα και δακρύζουν, αγαπώ μέχρι έρωτα τις γιαγιάδες που όταν μιλούν για την Ελλάδα το βλέμμα τους αστράφτει ωσάν να είναι 20 χρονών.
Απεχθάνομαι βέβαια τη βία και τη χειρότερη μορφή της που είναι ο πόλεμος. Όχι όμως και να κατεβάσω τα παντελόνια, στον Ερντογάν και τα τσιράκια του, γκρίζους λύκους και δε συμμαζεύεται.
Απεχθάνομαι επίσης τους όποιους κάνουν τους παλικαράδες από τα τηλεοπτικά παράθυρα ξέροντας πάρα πολύ καλά ότι με το πρώτο μπαμ θα το βάλουν στα πόδια.
Απεχθάνομαι τέλος τους έτοιμους να μας γυρίσουν την πλάτη συμμάχους μας, που συστήνουν ψυχραιμία και στέλνουν τα θωρακωτά τους μόνο για να προστατεύσουν πετρέλαια που έχουν αναλάβει να εξορύξουν και να πιουν δικές τους εταιρίες.
Δηλαδή δεν καταλαβαίνω! Είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί επιτέλους ένας που να πει ότι: Κύριοι αυτή είναι η χώρα μας και αυτός ο λαός μας! Ούτε ένα εκατοστό εδάφους δε σας επιτρέπουμε να αμφισβητείτε, ούτε μια σταγόνα αίμα τους δε σας επιτρέπουμε να στερήσετε από τον Έλληνα.
Τώρα βέβαια τα λες ή τα γράφεις αυτά και σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής όλων των υποκριτών που αγωνίζονται για την Ειρήνη, τάξε μου, επειδή δεν υπάρχει πόλεμος.
Όλοι θέλομε να ζούμε ειρηνικά. Και με τους Αλβανούς και με τους Σκοπιανούς και με τους Τούρκους. Αν όμως οι τελευταίοι δημιουργήσουν για να καταποντίσουν τον τουρισμό μας κανένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, εμείς τι θα πούμε;
Ψυχραιμία; Ή θα ασχολιόμαστε μόνο με τα λεφτά που έφαγαν και τρώνε κι ας πάνε να κουρεύονται τα υπόλοιπα;

 

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Δηλαδή δεν καταλαβαίνω! Είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί επιτέλους ένας που να πει ότι: Κύριοι αυτή είναι η χώρα μας και αυτός ο λαός μας! Ούτε ένα εκατοστό εδάφους δε σας επιτρέπουμε να αμφισβητείτε, ούτε μια σταγόνα αίμα τους δε σας επιτρέπουμε να στερήσετε από τον Έλληνα.

  Ναι, είναι δύσκολο γιατί αν πάρεις τέτοια στάση, βάζεις μια «κόκκινη γραμμή» στο έδαφος και λες «ως εδω, ΑΛΛΙΩΣ…»

  και όταν ξέρεις οτι η υπονοούμενη απειλή πίσω απο το «ΑΛΛΙΩΣ» είναι μούφα, τότε το να πάρεις μια τέτοια θέση είναι σαν να λες «και πόλεμο θέλω, και να χάσω θέλω και να γίνω και ρεζίλι των σκυλιών θέλω».

  Διπλωματία 101.
  Όταν οι Ρωμαίοι λέγανε «αν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο» εννοούσαν οτι αν είσαι αρκετά ισχυρός για να ξέρουν όλοι οτι η δύναμη πίσω απο το «ΑΛΛΙΩΣ» είναι υπαρκτή και καταστροφική, τότε κανένας δεν θα τολμήσει να σου επιτεθεί, άρα θα έχεις ειρήνη.
  Οταν ΔΕΝ έχεις αυτή τη δύναμη, τότε τέτοιες μπλόφες είναι σαν να παίζεις πόκερ, να κρατάς το χειρότερο φύλλο και να λέω «τα ποντάρω όλα». Ένας να βρεθεί να ποντάρει και χάθηκες.

  Αρά το να λέτε οτι είσαστε υπέρ της ειρήνης, αλλά και υπέρ τέτοιων άκαμπτων στάσεων είναι μια αντίφαση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.