Για το Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Είναι εκνευριστικό και ανήθικο όταν μια πολιτική παράταξη προσπαθεί να καπηλευθεί τον πατριωτισμό ή την αγανάκτηση του κόσμου.

Αυτό πήγε να γίνει σκόπιμα προχθές με το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία το οποίο προσπάθησαν πριν καν την έναρξη του να το διασπάσουν δυο αντίθετες πολιτικές ιδεολογίες.

Βλέπετε μάλλον δεν συνέφερε κανέναν να έχει δυναμική και παλμό, εφόσον τα σχέδια που θέλουν να ακολουθήσουν είναι εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων.

Από την μια είχε διαδοθεί η ψευδής φήμη ότι το συλλαλητήριο το οργανώνει η Χρυσή Αυγή και από την άλλη οι Αντιεξουσιαστικές ομάδες καλούσαν τον κόσμο να αντιδράσει στην φασιστική αυτή εκδήλωση.

Από νωρίς λοιπόν φάνηκε η παλιά αλλά λειτουργική πρακτική της διάσπασης που προσπάθησε πάλι μέρος της εξουσίας να επιβάλλει για να διασπάσει τον κόσμο αλλά και την συνοχή του συλλαλητήριου.

Φαίνεται όμως πως οι Έλληνες πλέον είναι συνηθισμένοι στα στραπάτσα και τις πολιτικές διάσπασης και δεν τσίμπησαν σε αυτές.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας 90,000 κόσμου έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο και ήρθαν 284 λεωφορεία, οι διοργανωτές έδωσαν έναν τελείως διαφορετικό αριθμό λέγοντας ότι ο κόσμος έφτασε τις 500.000 και ότι ήρθαν 1300 λεωφορεία.

Η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου στην μέση.

Είναι τραγικό όσο και εκνευριστικό το ότι από την μια υπάρχει μια συγκεκριμένη οργανωτική ομάδα που ανέλαβε να φέρει εις πέρας την χθεσινή συγκέντρωση και από την άλλη μια αφανής οργανωτική κατάσταση που προσπάθησε να διασπάσει αυτή την συγκέντρωση με έναν επαγγελματισμό άνευ προηγουμένου.

Αλήθεια ποιος έδωσε την αρχική πληροφορία ότι το συλλαλητήριο το οργανώνει η ακροδεξιά; Ποιος ήταν αυτός που προσπάθησε να οργανώσει μια αντιδιαδήλωση για να χτυπήσει, όχι την άκρα δεξιά αλλά τον σκοπό του συλλαλητήριου και να αποτρέψει  τα πολιτικά και εκκλησιαστικά φερέφωνα να έχουν συμμετοχή σε αυτό δίνοντας την επιπρόσθετη βαρύτητα τους στο θέμα;

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η στάση της εκκλησίας η οποία χθες πρωτοστατούσε και η οποία μέχρι πρότινος δήλωνε ξεκάθαρα (Όχι στο όνομα Μακεδονία, δεν πάμε στο συλλαλητήριο).

Η Νέα Δημοκρατία ενώ στην αρχή δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με το συλλαλητήριο από την Τετάρτη και μετά και όταν κατάλαβε ότι η προσέλευση του κόσμου θα ήταν μεγάλη, άρχισε να αλλάζει στάση με πρώτη την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Κωνσταντίνου Τζαβάρα ο οποίος δήλωσε ότι θα πάει και κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει βουλευτή να παραστεί σε συλλαλητήριο.

Όσο για τον πολιτικό Ελβετικό σουγιά που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, αυτό το φασιστικό μόρφωμα που μέχρι πριν λίγα χρόνια άπλωνε σε διαμερίσματα της Κυψέλης λάβαρα με τον Χίτλερ για να φωτογραφίζονται μπροστά τους με τον ναζιστικό χαιρετισμό οι ηγέτες μιας ομάδας 20 ανθρώπων, καλά θα κάνει να ξεχάσει την πατριδοκαπηλία εφόσον η ιστορία έχει καταγράψει πολύ καλά τις γενοκτονίες που προκάλεσε αυτή η ιδεολογία.

Φαίνεται ότι και οι θρησκευτικοί άρχοντες του τόπου εκτός από τους πολιτικούς προσπαθούν να καπηλευθούν με τον δικό τους τρόπο το θέμα και να κερδίσουν και αυτοί ένα κομμάτι στην πίτα του κόσμου και τις εξουσίας.

Εκεί λοιπόν που όλοι είχαν αποφασίσει να μην δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο για να μην ταυτιστούν με την Χρυσή Αυγή και το φασιστικό αυτό μόρφωμα, όταν είδαν πως τελικά ο κόσμος δεν θα έτρωγε αυτή την προπαγάνδα και ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με αυτό,  αποφάσισαν να πάνε και να δώσουν το παρόν.

Μέσα σε αυτή την φρενίτιδα των πολιτικών για το  ποιος θα φανεί μέσα στον κόσμο, ο Αχιλλέας Καραμανλής επέλεξε αντί να ακολουθήσει τον κόσμο ως όφειλε, να πάει και να φωτογραφηθεί  στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή της Ν.Δ. το οποίο βρίσκεται κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Το ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος πλέον έχει αποκτήσει κάποια ανοσία στην διασπαστική πολιτική που ακολουθούν χρόνια τώρα κάποιοι περίεργοι φορείς οι οποίοι λειτουργούν στην περιφέρεια της εξουσίας.

Αν θυμάστε καλά πριν από λίγα χρόνια, τότε με το κίνημα των αγανακτισμένων και τις συγκεντρώσεις που γινόταν σε όλη την Ελλάδα, η ίδια τακτική είχε τελικά διασπάσει το κίνημα, προβάλλοντας διάφορες ομάδες οι οποίες διαδήλωναν σε διαφορετικά μέρη γιατί υποτίθεται εξυπηρετούσαν διαφορετικές ιδεολογίες και δεν μπορούσε να γίνει μια ενιαία συγκέντρωση με παλμό.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν από καμία πολιτική ακραία ή μη ακραία ιδεολογία να καπηλεύεται την χώρα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Όσο για τον πολιτικό Ελβετικό σουγιά που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, αυτό το φασιστικό μόρφωμα που μέχρι πριν λίγα χρόνια άπλωνε σε διαμερίσματα της Κυψέλης λάβαρα με τον Χίτλερ για να φωτογραφίζονται μπροστά τους με τον ναζιστικό χαιρετισμό οι ηγέτες μιας ομάδας 20 ανθρώπων, καλά θα κάνει να ξεχάσει την πατριδοκαπηλία εφόσον η ιστορία έχει καταγράψει πολύ καλά τις γενοκτονίες που προκάλεσε αυτή η ιδεολογία.

Μια συμβουλή προς την κυβέρνηση της αριστεράς.

Αν αυτή την στιγμή κύριε Τσίπρα η Χρυσή Αυγή είναι μέσα στην βουλή, αυτό οφείλεται στα δικά σας κατορθώματα και στο ότι εδώ και χρόνια προσπαθείτε και εσείς και οι υπόλοιποι σύντροφοι σας να μας απαλλάξετε από την Ελλάδα.

Προσέξτε λοιπόν γιατί  ο κόσμος που αγαπάει την χώρα του δεν ανήκει στους φασίστες, και όπως δείχνουν τα πράγματα το κουτόχορτο δεν είναι πλέον η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων.