Για τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης

Κάποιες σκέψεις

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Η ανάπλαση της Λεωφόρου Δικαιοσύνης έχει ήδη ξεκινήσει.

Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο συγκεκριμένο ρεπορτάζ στον δρόμο εφόσον ο κάθε ένας πολίτης μπορεί να δει από μόνος του τι γίνεται.

Είναι σίγουρα ένα έργο τολμηρό και εύχομαι εκτός από τολμηρό να είναι και λειτουργικό όταν ολοκληρωθεί.

Για την ώρα οι πολίτες αναγκαστικά θα υποφέρουν λίγο περισσότερο από πριν λόγο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχουν ήδη γίνει και λόγο των υπόλοιπων ανακατατάξεων που θα γίνουν εξαιτίας της αλλαγής του τοπίου.

Ευτυχώς υπήρξε η πρόνοια τα έργα να ξεκινήσουν μετά το πέρας των γιορτών και ελπίζω η ολοκλήρωση τους να έρθει γρήγορα.

Ελπίζω οι εκσκαφές να μην αποκαλύψουν κάποιο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα το οποίο θα παγώσει το έργο για άγνωστο χρόνο και ελπίζω ακόμα περισσότερο, αν συμβεί κάτι τέτοιο να υπάρχει ήδη έτοιμο σαν σενάριο το τι θα γίνει με αυτό το εύρημα, ώστε τα έργα να προχωρήσουν με ομαλούς ρυθμούς και σύντομα η ανάπλαση της Δικαιοσύνης να είναι μια πραγματικότητα.

Η λογική ενός κέντρου χωρίς αυτοκίνητα, μόνο για πεζούς, μέχρι στιγμής έχει αποδώσει καρπούς.

Μπορεί πολλοί να κατηγόρησαν τα προηγούμενα έργα που έγιναν επί της 25ης Αυγούστου για την πεζοδρόμηση της, όμως το αποτέλεσμα είναι και αισθητικά αλλά και εμπορικά, καλύτερο από ότι ήταν πριν αλλάξει μορφή ο δρόμος αυτός.

Δεν θα ήθελα να παίξω τον ρόλο της Κασσάνδρας και να γίνω προάγγελος κακών νέων και για αυτό θα μείνω στο ευχολόγιο που πιο πάνω παρέθεσα.

Ζούμε σε μια ζωντανή πόλη η οποία μπορεί να γίνει και όμορφη και μακάρι να συμβεί αυτό στο τέλος.

Φυσικά ένα ακόμα πράγμα που με ανησυχεί είναι το τι θα γίνει με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια ήδη ασφυκτικά γεμάτη πόλη, χωρίς μεγάλους δρόμους και χωρίς επάρκεια στις θέσεις στάθμευσης.

Το μέλλον θα δείξει.