Βαρέθηκα!…

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Απ’ ότι άκουσα μετά περηφάνειας εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ότι ιδρύεται «Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής»!  Απ’ ό,τι θυμάμαι ότι έλεγε ο Ουγκώ «όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή». Φανταστείτε τώρα ότι μ’ ένα Πανεπιστήμιο ούτε κελί δε θ’ απομείνει να βάζομε μέσα τους φονιάδες. Φυσικά δεν είμαι αντίθετος στο να ιδρυθεί άλλο ένα Πανεπιστήμιο. Άλλωστε κάθε πόλη στην Ελλάδα έχει τώρα και το δικό της και απομένουν σε αφάνεια μόνο τα χωρουδάκια και οι οικισμοί.

Και για να σοβαρολογήσομε -αν τούτο είναι δυνατόν- εντάξει Κύριε Πρωθυπουργέ, στα λόγια είσαστε πρώτος και ποιος να σας φέρει αντίρρηση! Όμως τώρα, που απ’ ότι φαίνεται είναι η ώρα να αναλάβετε και το ρόλο και του αναμορφωτή της παιδείας, δεν ξοδεύετε και λίγο από το μυαλό σας για να δείτε τι μπορεί να γίνει με τους επιστήμονες, τους νέους επιστήμονες, που μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν και γίνονται οι περισσότεροι θύματα καλά οργανωμένων ομάδων εκμεταλλευτών;

Δε βάζετε άλλο λίγο από το μυαλό σας να δείτε πώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν με άνεση τα ήδη υπάρχοντα ελληνικά πανεπιστήμια που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα;

Ξέρω βέβαια ότι είσαστε υπέρ το δέον απασχολημένος με το να προσπαθείτε να παλέψετε την Κυβέρνηση που έχετε φτιάξει. Θα άξιζε όμως νομίζω τον κόπο να σοβαρευτείτε έστω για δύο 24ωρα και να αξιολογήσετε το που μας έχετε φτάξει.

Βαρέθηκα όμως κύριες Πρόεδρε της Κυβέρνησης. Βαρέθηκα, ίσως και να κουράστηκα. Βαρέθηκα τη λεγόμενη Κεντρική Πολιτική Σκηνή, βαρέθηκα να κολυμπώ σε θάλασσες που μοιάζουν με οχετούς. Άντε λοιπόν να πάω μέχρι τη θάλασσα μπας και ξελαμπικάρει ο νους μου.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > και γίνονται οι περισσότεροι θύματα καλά οργανωμένων ομάδων εκμεταλλευτών;

    ναι, και ακούνε και Καζαντζίδη για να αντέξουν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.