Βίγκαν «αναρχικοί» και βίγκαν μπισκότα για σκύλους;

Τα διαβατήρια στα δόντια σύντροφοι διότι όπου να ναι πέφτουμε

Ίων Χριστοφιλόπουλος
Ίων Χριστοφιλόπουλος

To τελευταίο διάστημα τα πράγματα έχουν παραξεφύγει. Όχι ότι παλαιότερα ήταν καλύτερα – για τα πανηγύρια ήταν η Ελλάδα ούτως ή άλλως – αλλά τώρα έχουμε όλες τις δυνατές υποδιαιρέσεις ομάδων για χαχόλους. Παλιά είχαμε μόνο δεξιούς κι αριστερούς και γενικά όποιος είχε την εξουσία καθάριζε. Οι δεξιοί τους αριστερούς στη Δύση, οι αριστεροί τους Δεξιούς στο ανατολικό μπλοκ. Ομοίως και στην Ψωροκώσταινα όπου «άνηκε εις την Δύσιν» οπότε και εφαρμοζόταν το ανάλογο «νταχτιρντί».

Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε αρχίσει να γινόμαστε θέαμα. Και δεν φτάνουν μόνο οι παλιές, αλλά ένα σωρό νέες «θρησκείες» έχουν κάνει την εμφάνισή τους και δεν ξέρεις από πού να πρωτοκαλυφτείς.

Χρυσαυγίτες, Αναρχικοί, Πασόκοι, Νεοδημοκράτες, ΚΚΕ, Συριζαίοι, ΨεκΑΝΕΛ, ο Λεβέντης στη βουλή, ο Σώρρας έξω από αυτή, οι αντισεξιστές, οι αντιεμβολιαστές (κι έχουμε και θανάτους παιδιών που δεν τα εμβολιάζουν οι γονείς τους), οι Νεοφιλελέδες τζιχαντοχίπστερ με τα ουμπεράκια τους και τα καφάσια, οι «τζιχαντιστές» οικολόγοι και μεταξύ δεκάδων άλλων οι βίγκαν!

Από τη μία βλέπεις διαφήμιση για βίγκαν μπισκότα για σκύλους και από την άλλη αναρχικοί… «αντισπισιστές» (έλα αιδοίο στον τόπο σου κι αέρα στα πανιά σου) την πέφτουν στα κρεοπωλεία. Διαβάστε ανακοίνωση που βγάλανε!

«Θα προκαλέσουμε μαυροπράσινο χάος στις γειτονιές των μεγάλων και των μικρών πόλεων: Να σπάσουμε κρεοπωλεία, να πυρπολήσουμε γουναράδικα, να βανδαλίσουμε pet-shop, να απελευθερώσουμε έγκλειστα ζώα, να σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς, να δράσουμε με αντισπισιστική φαντασία και μαυροπράσινο σθένος».

Παιδιά η φούντα πάει σύννεφο και τα ναρκωτικά θερίζουν. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Σε κάθε περίπτωση είναι τραγικό να είσαι μειοψηφία σε αυτή την Ελλάδα με όλη αυτή την ενιαία μάζα του πολυεπίπεδου πλαγκτόν απέναντί σου. Κι επικίνδυνο πλέον.