Αυτοκτονία του προέδρου της SingularLogic, θάνατος Βγενόπουλου και κάποια άλλα ερωτήματα

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Το διήμερο που μας πέρασε εκτός από τον θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη, και ένας άλλος θάνατος, αυτή την φορά από αυτοκτονία, ήρθε στο προσκήνιο.

Πρόκειται για την αυτοκτονία του προέδρου της SingularLogic Μιχάλη Καριώτογλου ο οποίος όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έδωσε τέλος στην ζωή του με όπλο μέσα στο σπίτι του.

Ο Μιχάλης Καριώτογλου ήταν ιδρυτικό μέλος της «Singular A.E.» και από τα πλέον βασικά στελέχη της

Από ότι αναφέρει το ρεπορτάζ ο Μιχάλης Καριώτογλου έπασχε από σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο του είχε προκαλέσει κατάθλιψη κάτ που τον έκανε να προβεί σε αυτή την μοιραία πράξη και να βρεθεί νεκρός από οικείους του.

Ποια όμως είναι η εταιρία αυτή; όπως παίρνουμε τις πληροφορίες από την δική της ιστοσελίδα εδώ

Η SingularLogic αποτελεί τη Νο 1 ελληνική εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών και λύσεων Πληροφορικής στην Ελλάδα.

«Οι δραστηριότητες της, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού, τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής για τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων καταξιωμένων διεθνών οίκων πληροφορικής.

Η SingularLogic, μέλος του Marfin Investment Group (MIG), με άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, εξειδικευμένη τεχνογνωσία, ευρύ προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, μεγάλη εγκατεστημένη βάση που αριθμεί 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 700 μεγάλες επιχειρήσεις, ισχυρό πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών και περισσότερα από 400 σημαντικά υλοποιημένα έργα πληροφορικής στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, αποτελεί το σίγουρο και σταθερό συνεργάτη που εγγυάται την επένδυση των πελατών της».

Η MIG ο όμιλος επιχειρήσεων του επιτυχημένου αν και εντελώς αμφιλεγόμενου μακαρίτη επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου ο οποίος εντελώς τυχαία και λίγο πριν αρχίσουν να βγαίνουν στοιχεία για την πιθανή συμμετοχή του στην οικονομική κρίση της Κύπρου, πέθανε από ανακοπή καρδιάς όντας αθλητής και σε άριστη όπως ξέρουμε υγεία μέχρι την στιγμή του θανάτου του, συνέχισε την λαμπρή πορεία της και όπως μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα της SingularLogic η οποία είναι μέλος του ομίλου της MIG εκτός από τον ιδιωτικό τομέα ασχολείται και με ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής για τον δημόσιο τομέα.

Όπως φαίνεται οι δραστηριότητες της MIG εκτός από την Κύπρο συνεχίζουν να υφίστανται και στην Ελλάδα ακόμα και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στην Κύπρο με αμείωτο ενδιαφέρον και μάλιστα σε ένα νευραλγικό πόστο όπως είναι αυτό της πληροφορικής στον δημόσιο ο οποίος είναι ένας τομέας που έχει άμεσα να κάνει με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτό το κράτος κάτι που γεννάει αρκετά ερωτηματικά για πολλά πράγματα.

Για τον θάνατο Βγενόπουλου, παρουσία τεχνικού συμβούλου και  της οικογένειας και ιατροδικαστή και λίγες ώρες πριν την κηδεία διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από ανακοπή καρδιάς μια αιτία που αφορά το 100% των θανάτων εφόσον εάν λειτουργεί η καρδιά ο άνθρωπος δεν μπορεί να πεθάνει, κάτι που προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα ακόμα και για το γεγονός ότι η μεγάλη αυτή «ατυχία» την κρίσιμη ώρα των ερευνών για την Κύπρο ίσως ήταν μεγάλο δώρο για κάποιους.

Ας θυμίσουμε εδώ ότι υπόνοιες για ον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου είχε αφήσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, όμως παρά τις υπόνοιες το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο και δύσκολο ένας άνθρωπος που κατά τα λεγόμενα όλων είχε άριστη υγεία, ήταν αθλητής και είχε στην διάθεση του όλα τα μέσα για να διαγνώσει μια οποιαδήποτε πιθανή ασθένεια εφόσον ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν και ιδιοκτήτης του άριστα εξοπλισμένου νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, να πεθάνει τόσο απότομα από ανακοπή καρδιάς.

Για την ιστορία και μόνο θυμίζουμε ότι στο ΥΓΕΙΑ κατέληξε και ο Στέλιος Σκλαβενίτης μετά από την οξεία επίθεση της ίωσης που τον χτύπησε καταστρέφοντας όλες της ζωτικές του λειτουργίες, χωρίς και αυτός να έχει κάποιο ιστορικό ασθένειας στο παρελθόν.

Δεν γνωρίζουμε φυσικά όμως έχουμε το δικαίωμα να ρωτάμε και όλοι αυτοί οι θάνατοι επιφανών επιχειρηματιών μπορούν να δημιουργήσουν εύλογα ερωτήματα για πάρα πολλά θέματα τα οποία ίσως φωτίσουν, ίσως όχι πολλά σε σχέση με την Ελλάδα του σήμερα. Αν ποτέ μάθουμε την πλήρη αλήθεια, είναι κάτι άγνωστο αυτή την στιγμή.

Η SingularLogic εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του προέδρου της και είναι η ακόλουθη

«Με βαθιά θλίψη η SingularLogic, μέλος του Ομίλου MIG, ανακοινώνει ότι ο πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Μιχάλης Καριώτογλου, έφυγε από κοντά μας το Σάββατο 31 Μαρτίου, σε ηλικία 62 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μιχάλης Καριώτογλου ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος, ένα σπάνιο, φωτεινό μυαλό, με όραμα και αστείρευτη δημιουργικότητα. Πρωτοπόρος και κορυφαίος στο χώρο της πληροφορικής στην Ελλάδα, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του με την καινοτόμο σκέψη του, την ξεχωριστή ικανότητα αντίληψης, ανάλυσης, σχεδιασμού και ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων, που διέθετε. Το έργο του άγγιξε την καθημερινότητα χιλιάδων επιχειρήσεων και οργανισμών, και ενέπνευσε πολλούς.

Διετέλεσε επί σειρά ετών ως Διευθυντής Τεχνολογικής Ανάπτυξης της SingularLogic, ήταν ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Singular A.E.», από το 1984 και βασικό της στέλεχος ως Διευθυντής Τεχνικής Διεύθυνσης και Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης. Σπούδασε Electronic Engineering (B.Sc.) στο Chelsea College καθώς και Communications Engineering (M.Sc.) στο Imperial College of Science and Technology.

Οι άνθρωποι του Ομίλου της SingularLogic εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντα.

Σε ένδειξη σεβασμού η SingularLogic κατά την ημέρα της κηδείας θα παραμείνει κλειστή, λόγω πένθους».

 

 

 

 

 

 

 

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    Ελλάδα. Η χώρα που αν έχεις λεφτά, θεωρείσαι αθάνατος. 🙂

    Αλλά πες οτι για τον Βγενόπουλο υπάρχουν υπόνοιες γιατί ήταν υγιέστατος. Αυτόν τον άνθρωπο, που μόνοι σας γράφετε πως είχε προβλήματα υγείας, γιατί τον κάνατε θέμα και βάλατε και το πρόσωπό του φόρα παρτίδα;

    1. iris    

      Γιατί έτσι ήθελε προφανώς.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.