Αυτοί είμαστε!

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Στη ζωή μου έχω ταξιδέψει πάρα πολύ. Κάθε φορά που έφευγα σκεφτόμουν βέβαια κι εγώ το γυρισμό. Ειδικά όταν ήμουν στην Ευρώπη κι έβλεπα ότι μόλις άρχιζε το σκοτάδι, έπεφτε και πλήρης συσκότιση στα σπίτια, η καρδιά μου με έπιανε και πήγαινα κι εγώ να χωθώ στο ξενοδοχείο. Αυτός είναι ίσως ο λόγος, που χρόνο με το χρόνο, η αγάπη μου για την Ελλάδα μεγενθυνόταν. Ευτυχώς δεν κατάντησα ούτε πατριδολάτρης ούτε πολύ περισσότερο πατριδοκάπηλος. Απλός Έλληνας ήμουν και είμαι που αγαπά ίσως με πάθος την πατρίδα του.

Αυτό μου το χαρακτηριστικό, που η πλειοψηφία από εσάς το νιώθετε, είναι που με κάνει να απορρίπτω, και να μάχομαι κάθετι που θεωρώ ότι απειλεί έμμεσα ή άμεσα τη χώρα και το έθνος μας.

Τελευταία οι αφορμές αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί. Ένας περίεργος «προοδευτισμός» μας κυνηγάει κι οι πατριώτες γίνονται φασίστες κι όσοι προσκυνούν τη σημαία μας ανόητοι συντηρητικοί.

Δεν πάτε στο διάολο κι ακόμη πιο πέρα ρε σεις! Όταν ήμουν νέος αλλά και μέχρι σήμερα δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, και λέω και γράφω, για το ποιός είμαι. Ίσως περισσότερο Κρητικός παρά Έλληνας αν υπάρχει τρόπος να διαχωρίσεις τις δύο ιδιότητες. Αυτό ναι. Και το αποδέχομαι και το διαφημίζω. Όπως άλλωστε κάνουν και οι Μακεδόνες για τη Μακεδονία και οι Ηπειρώτες για την Ήπειρο, και οι Αθηναίοι για την πόλη τους. Καλά το κάνουν! Έτσι, αφοσιωμένοι ο καθένας στον τόπο του, γινόμαστε και πιο αποφασιστικοί, και πιο αποτελεσματικοί. Χωρίς πλαστά συναισθήματα χωρίς τίποτα να μπογιατίζουμε.

Αυτοί είμαστε! «Κι απού χει αντρειά παλικαριά ας έρθει να τη δείξει».

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  Πάντα σαν λαός αγαπούσαμε την υπερβολή περισσότερο απο την σύνεση. Έτσι λοιπόν βλέπουμε συνήθως σε δίπολα (εμείς και οι άλλοι) και «τσουβαλιάζουμε» τους πάντες για να λύσουμε ένα θέμα γρήγορα.

  Έτσι τσουβαλιάζουν γρήγορα αρκετοί τους πατριώτες ως ρατσιστές.
  Έτσι τσουβαλιάζουν γρήγορα αρκετοί αυτούς που ανησυχούν για τους ρατσιστές που πάνε να κρυφτούνε πίσω απο τους πατριώτες, ως δειλούς ή προδότες ή ανθέλληνές ή πολλά παρόμοια.

  Η αλήθεια είναι,ως συνήθως, στην μέση. Αν οι πατριώτες θέλουνε το κούτελό τους καθαρό, θα πρέπει να προσέχουνε λίγο τις παρέες τους και αν οι ανησυχούντες δεν θέλουνε να χαρακτηρίζονται αρνητικά, θα πρέπει να προσέχουνε λίγο ποιούς τσουβαλιάζουνε μέσα στις ανησυχίες τους.

  Όσο όμως οι περισσότεροι θεωρούν πως «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», τέτοια πράγματα δεν γίνονται οπότε η τσακωμός επιπέδου ποδοσφαιρικής κερκίδας θα συνεχίζεται επ’ αόριστον.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.