Αρχίζουν έλεγχοι από κλιμάκια του Δήμου για παραβάσεις σε καφετέριες

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Τελείωσε η περίοδος χάριτος για τις καφετέριες στο κέντρο του Ηρακλείου η οποία υπήρχε κατά την διάρκεια των γιορτών.

Κλιμάκια του Δήμου αρχίζουν ξανά εντατικούς ελέγχους όσο αφορά την εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων σε σημεία εκτός των ορίων που έχει θέσει ο Δήμος για τον ρόλο αυτό.

Βέβαια στο θέμα αυτό το οποίο εδώ και χρόνια υπάρχει, ο Δήμος δεν έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την χρίση των κοινόχρηστων χώρων παρά τις εκκλήσεις από τους καταστηματάρχες οι οποίοι θέλουν να γνωρίζουν πως να συμπεριφερθούν σε σχέση με το θέμα,  οπότε ο κάθε ένας θα πρέπει να ρίξει λίγο ή πολύ τα χαρτιά για να προβλέψει το τι πρέπει να κάνει.

Φυσικά υπάρχει και άλλο ένα θέμα διότι σε εντελώς κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, υπάρχουν καφετέριες οι οποίες μπορεί να μην έχουν παραβεί τα γραμμικά όρια σε μεγάλο βαθμό, αλλά με τέντες έχουν κάνει ολόκληρα σημεία του κοινόχρηστου δρόμου, να φαίνονται κομμάτι των καφετεριών τους.

Υπάρχουν πολύ σπουδαιότερα θέματα να λύσει ο δήμος αυτή την στιγμή, όπως να διαχειριστεί τα έργα τις ανάπλασης του κέντρου, όμως κατά την δική μου ταπεινή άποψη θα πρέπει να υπάρχει πάντα ένας σχετικός έλεγχος σε τέτοια ζητήματα.

Λέω σχετικός και το εννοώ γιατί δεν θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να εξαντληθεί το γράμμα του νόμου, αλλά τουλάχιστον οι δημοτικές αρχές να συμπλεύσουν με το πνεύμα του νόμου, γιατί και ο επιχειρηματίας πρέπει να ζήσει αλλά και η πόλη να ανασαίνει στους σχετικά λίγους ελεύθερους χώρους που έχει.

Ζούμε σε μια όχι τόσο όμορφη αλλά λειτουργική και ζωντανή πόλη, μπορούμε να την κάνουμε ομορφότερη και ακόμα πιο λειτουργική. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο.

Η μόνη μου ευχή είναι τα έργα και η όλη δαπάνη που γίνεται αυτή την στιγμή για τον καλλωπισμό του κέντρου να πάει στα έργα αυτά και όχι σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς.