Αντί για Γαλλικές φρεγάτες, αποκτήσαμε ερωτηματικά

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Ο Κουβέλης αναφέρει ότι δύο Γαλλικές φρεγάτες τύπου Fremm θα ενοικιαστούν με την μέθοδο λίζινγκ από το πολεμικό ναυτικό και θα πλέουν μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί δεν επιβεβαιώνει την είδηση.

Την ίδια στιγμή από πηγή του Υπουργείου Άμυνας επιβεβαιώνεται η είδηση μέσα από μια συζήτηση του Τσίπρα με τον Μακρόν για το θέμα.

Έπειτα στην ανακοίνωση για το ΚΥΣΕΑ της Δευτέρας δεν γίνεται κανένας λόγος για τις φρεγάτες ενώ ο Τζανακόπουλος αδειάζει σχεδόν ταυτόχρονα τον Κουβέλη λέγοντας ότι η κυβέρνηση διερευνά διάφορα πρότζεκτ και στο τέλος το μόνο που φαίνεται πως απέκτησε η Ελλάδα είναι αρκετά ερωτηματικά.

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, τουλάχιστον και για τους τύπους, θα έπρεπε να υπάρχει μια σοβαρότερη στάση σε θέματα εθνικής άμυνας.

Δεν είναι ότι η Τουρκία δεν γνωρίζει τις κινήσεις της Ελλάδας για να πιστέψει μια δήλωση ενός ανώτατου στελέχους της κυβέρνησης, είναι το ότι μια ανεύθυνη δήλωση τέτοιου μεγέθους, δημιουργεί μια εικόνα αφερεγγυότητας και έλλειψης σοβαρότητας.

Το πλέον πιθανό είναι να έχει γίνει λάθος συνεννόηση στα στελέχη της κυβέρνησης και χωρίς να υπάρξει η σχετική ωριμότητα έγιναν διάφορες δηλώσεις οι οποίες δεν είχαν ποτέ κάποιο σοβαρό αντίκρισμα.

Αν ήταν για ένα άλλο μικρότερης σημασίας θέμα ίσως να ήταν απλά γραφικό στα πλαίσια αυτής της άνευ λόγου και αιτίας πολλές φορές, πολυφωνίας της κυβέρνησης, αλλά για ένα τόσο σοβαρό θέμα το οποίο υπάρχει σε μια εποχή που η άμυνα της χώρας, έρχεται σε πρώτη προτεραιότητα αυτές οι δηλώσεις, αν δεν στοιχειοθετούνται σωστά δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμπαθητικές.

Το θέμα είναι αν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη να κάνει μια επίσημη δήλωση για το θέμα, πριν χαθεί η μπάλα και το πρόβλημα ή μάλλον το αναμενόμενο είναι αυτή η υπεύθυνη δήλωση να μην γίνει ποτέ και η αναζήτηση των ευθυνών να σταματήσει απλά στον διάλογο και στην θέληση για ένα καλό αποτέλεσμα.

Λάθη φυσικά μπορούν να γίνουν, αλλά πρέπει να μάθουμε να τα διορθώνουμε και η κυβέρνηση αν θέλει να κρατήσει κάποια αξιοπρέπεια στην υπόθεση καλό θα είναι σύντομα να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση για το θέμα και επιτέλους να μάθουμε αν αυτές οι φρεγάτες τελικά πλεύσουν στο Αιγαίο ή αν απλά είναι μια υπόθεση εργασίας το όλο.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    ο ΟΠΑΠ πάντως έχει καλή απόδοση στο στοίχημα οτι στο τέλος θα τα ρίξουνε στους μεταγλωττιστές :p

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.