Αληθεύουν οι καταγγελίες του ΠΑΜΕ κύριε Δήμαρχε;

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Δήμος απέφυγε να δηλωθεί ατύχημα στην καθαριότητα ως εργατικό

??? ????????????????
??? ????????????????

Οι άνθρωποι που εργάζονται στην καθαριότητα αξίζουν τον πιο μεγάλο σεβασμό από όλους και ειδικά από τους Δήμους. Αν αληθεύει η καταγγελία του ΠΑΜΕ δεν περιποιεί τιμή για το Δήμο Ηρακλείου το γεγονός αυτό. Αν δηλαδή πρέπει να μεσολαβήσει μια όποια επιτροπή αγώνα για το αυτονόητο.

«Την Πέμπτη 18/1/2018 ένα λεωφορείο παρέσυρε και τραυμάτισε συμβασιούχο εργαζόμενη οδοκαθαρίστρια στο δήμο Ηρακλείου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της με μώλωπες και εκδορές σε όλο της το κορμί.

Το ατύχημα αυτό, που έως σήμερα δεν έχει δηλωθεί ως εργατικό ατύχημα, έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες ατυχήματα που συμβαίνουν στους Δήμους της Ελλάδας, στους χώρους εργασίας κυρίως της καθαριότητας και δυστυχώς πολλά από αυτά είναι θανατηφόρα. Μετά από παρέμβαση εκπροσώπου της επιτροπής αγώνα δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα. Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή Ηρακλείου για τη στάση του να μην δηλωθεί εξ αρχής το ατύχημα ως εργατικό.

Ξέρουμε καλά ότι τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους Δήμους λογίζονται ως «κόστος» από το κεφάλαιο και το κράτος του,  και πολλοί Δήμοι εναρμονίζονται απόλυτα με αυτή τη θέση, όπως και ο Δήμος Ηρακλείου, που αρκείται στο να παρέχει καθυστερημένα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας ή να τα αντικαθιστά με ρεπό!!!»

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Το ζήτημα αν είναι αδιάφορο για κάποιους, για εμάς δεν είναι καθόλου αδιάφορο και θα επανέλθουμε.