Αγαπήστε την Ελλάδα

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Είχα συνηθίσει στην αμηχανία μπροστά στις κόλλες από χαρτί. Το τι να γράψω σήμερα και να μην είμαι βαρετός με απασχολούσε για πολλά χρόνια. Σήμερα είμαι αντιμέτωπος με ένα ψυχρό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά η αμηχανία παραμένει.

Δεν θέλω ξέρετε, να κόβω κάθε διάθεση για χαμόγελο ούτε όμως και το χαχάνισμα μ’ αρέσει.

Πιο συγκεκριμένα δεν θα ήθελα ποτέ να κατευθυνθώ προς τα οικόπεδα του κυρίου Αυτιά που λέει καλημέρα και στη συνέχεια εκσφενδονίζει εναντίον των έρμων των ακροατών του κάθε σημερινή και επερχόμενη δυστυχία, ούτε όμως και θέλω να καταντήσω σαν τις ποικιλώνυμες μπουτούδες που θεωρούν ότι γοητεύουν το κοινό τους δείχνοντας όσα περισσότερα τους επιτρέπει το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο.

Βεβαίως χώροι για αισιοδοξία δεν υπάρχουν παρά μόνο μέσα στην καρδιά μας. Βεβαίως οι τσαρλατανισμοί της δήθεν κυβέρνησης δεν καλλιεργούν χαμόγελα. Όμως σκεφτείτε φίλοι ότι ζούμε στην Ελλάδα που όσο και να βασανίζεται, πρώτα από εμάς κι έπειτα από τους ξένους, δεν θα πάψει ποτέ να είναι μεγαλειώδης. Αγαπήστε τη λοιπόν με όλο σας το είναι. Και θα δείτε ότι πολύ σύντομα ένα χαμόγελο θα ανθίσει στα χείλια σας.