Έξω, στο μεγάλο φρενοκομείο

Άνα Ζουμάνη
Άνα Ζουμάνη

Αν πας μια βόλτα στο φρενοκομείο θα δεις παντού μια χαρά ανθρώπους. Όλα πάνω τους είναι φυσιολογικά, εκτός από μια, συνήθως  μικρή και ασήμαντη εμμονή.
Τι πειράζει που ο ένας πιστεύει πως  είναι αυτοκράτορας και η άλλη πιστεύει πως είναι βασίλισσα;

Όμως έξω, στο μεγάλο τρελοκομείο, ο κάθε ένας είναι γεμάτος εμμονές, ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες… Έξω κυκλοφορούν οι αληθινά επικίνδυνοι.

Ο ένας έχει μια μεγάλη φιλοδοξία, αλλά για ποιο λόγο; Γιατί; Ο άλλος περιμένει να αγαπηθεί από μια γυναίκα που δεν θέλει ούτε να τον δει.

Ο ένας θέλει να μείνει για πάντα νέος, η άλλη θέλει να μείνει για πάντα νέα.

Ο ένας πεθαίνει από ζήλια για κάποια που δεν αξίζει ούτε το όνομά της να θυμάται, πόσο μάλλον το τηλέφωνό της.  Η άλλη γράφει τρεις γραμμές στο facebook και πιστεύει πως θα πάρει το Νομπέλ.

Ο ένας πήγε σε μία διαδήλωση και πιστεύει πως είναι επαναστάτης, η άλλη  πήγε δυο φορές στη διαδήλωση και πιστεύει πως είναι δυο φορές επαναστάτρια.

Η μία σαβουροπαντρεύεται για να δέσει τον γαϊδαρο… και ακόμη πιο λίγο από γαϊδαρο.  Ο άλλος σαβουρογαμεί και νιώθει πως ικανοποιήθηκε.

Ο ένας πληρώνει ένα μπουκάλι σαμπάνια για κάποια και είναι πεπεισμένος πως έκανε μια κατάκτηση. Ο άλλος πληρώνει δυο μπουκάλια και είναι πιο πεπεισμένος.

Ο ένας κυκλοφορεί με το ακριβό του αυτοκίνητο και πιστεύει ότι αυτό προσθέτει πόντους στο λυπημένο του τσουτσούνι.  Η άλλη κυκλοφορεί με την τσάντα «Μανταρίνα» και νιώθει ότι αυτό προσθέτει χαρά στο λυπημένο της πρόσωπο.

Οι γυναίκες, ειδικά οι περιζήτητες – φαντάζομαι – νιώθουν συχνά και πιο έντονα το «τρελοκομείο» της ζωής.
Οι άντρες λιγότερο, δεν είναι τόσο multitasking. Τα παίρνουν όλα σοβαρά.

Comments

  1. iris    

    Σίγουρα. Αν οι άνθρωποι του μεγάλου φρενοκομείου δεν ήταν επικίνδυνοι, δεν θα χάναμε το λογαριασμό μετρώντας θύματα καθημερινά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.