Ένας καινούργιος φίλος

Συνταγές για μια καλύτερη ζωή...

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Έκαμα χτες έναν καινούργιο φίλο! Την Νταίζη, ένα κουλούκι που έφερε για πρώτη φορά στο γραφείο η φιλενάδα μου η Εύα ή αλλέως πως η σουπεργκόμενα της περιοχής Αρκαλοχωρίου.

Τρισχαριτωμένη όπως κι η κυρά της πιάσαμε μετά από δυο ψευτοδαγκανιές και τρεις γλυψιές φιλίες. Κι εγώ ο αιωνίως απροσάρμοστος άρχισα να μιλάω στο σκυλάκι για θάλασσες, για πλεύσεις χωρίς πυξίδα, μέσα σε μελτέμια δυνατά και κατεβασιές άγριες.

Το τρόμαξα! Δεν έχει βλέπετε συνηθίσει ακόμη να στέκει στην πλώρη ενός τρεχαντηριού για να γίνεται ένα με το κύμα και μόνο με τα ρινοδέλφινα που συναντούσαμε τα πήγαινε καλά.

Γαύγιζε αυτή, ενθουσιαζόταν και χοροπηδούσαν τα δελφίνια, διώχνανε μακριά τους καρχαρίες κι ότι άλλο μας απειλούσε ή ήθελε να μας απειλήσει.

Βαθιές ρίζες βλέπετε απέκτησε αμέσως η φιλία με τη Νταίζη. Όταν μάλιστα εξεμαίευσα την υπόσχεση από την κυρά της ότι θα τη φέρνει κάθε μέρα στο γραφείο, οι σχέσεις αυτές πήραν μια πιο συγκροτημένη μορφή. Έγιναν ο Λάνσελοτ, η Μόρφα και η Τζίλντα, όλα τα σκυλιά τελοσπάντων που έχουν περάσει απ’ την εν πολλοίς σπαταλημένη ζωή μου.

Μεγάλο το κέρδος, λοιπόν. Πραγματικά! Και δεν είναι επειδή για χατίρι του κουλουκιού ξαναγύρισα στα νεανικά μου χρόνια, τότε που ο Ψηλορείτης ήταν για μένα λόφος, και η Μαδάρα (τη Δίκτη εννοώ) σκαλοπάτι. Όχι. Ήταν επειδή κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο εύκολο είναι σε εμάς τους ανθρώπους να δούμε, φτάνει ποτέ να μη βγάλουμε από μέσα μας τις εποχές που είμαστε αιωνίως ερωτευμένοι, που κολυμπούσαμε από τη Ντία μέχρι το Ενετικό λιμάνι, που δεν είχαμε κινητά κολλημένα στα αυτιά μας, που ζούσαμε έντονα το σήμερα και σχεδόν αδιαφορούσαμε για το αύριο.

Αμπελοφιλοσοφίες θα μου πείτε. Όχι, θα σας απαντήσω. Συνταγές για μια καλύτερη ζωή, που ξεκινά με τη Ζωή και σβήνει με τη Ζωή.

Comments

 1. Τασος Κρασσας    

  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΙ
  Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ,
  ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ
  ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΟΥ.

 2. Ρούλα Τσουκαλά    

  Κώστα Γραμματικάκη… είσαι πραγματικά ανυπέρβλητος… εύχομαι καλά ταξίδια κι εμείς συνταξιδιώτες σου…. τέλος….σε αγαπώ πολύ!!!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.