Άρτζι μπούρτζι και λουλάς

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Καθώς περιδινίζεται γύρω μου η πολιτική κατάσταση, ψάχνω από δω δε βρίσκω τίποτα, ψάχνω από κει τα ίδια, φυσάει και νότος και άστε να τα πάρει και να τα σηκώσει όλα. Είμαι λοιπόν απελπισμένος, ή θεωρώ ότι όλοι ή πολιτικοί μας ταγοί είναι το ίδιο νόμισμα; Όχι ρε παιδιά ούτε το ένα ούτε το άλλο!

Απλώς βλέπω ότι οι προσωπικές καταστάσεις που ο καθένας μας βιώνει, επηρεάζουν αποφασιστικότητα την κρίση του, έστω κι αν είναι πολύπειρος, όπως εγώ καμαρώνω να λέω. Έπειτα, άμα αρχίσει στραβά η μέρα δεν ισιώνει με τίποτα πανάθεμά την. Κι εδώ δεν μιλάμε για μέρες και μήνες αλλά για χρόνια ολόκληρα.

Θα μου πείτε τώρα ότι σύρε ξέσυρε το πήγα πάλι στα αντικυβερνητικά μου αισθήματα. Και πάλι θα διαφωνήσω. Βεβαίως και θεωρώ ότι είμαι αντικυβερνητικός όπως όμως θα’ μαι αντικυβερνητικός και αύριο, όπως μια ζωή είμαι τώρα. Βεβαίως ακόμη τα δικά μου συναισθήματα δεν μπορούν να επηρεάσουν ούτε κατά μία μονάδα στο δισεκατομμύριο, την περιρρέουσα πολιτική κατάσταση. Δεν βρίσκω όμως και τίποτα να πω ένα μπράβο και να ανακουφιστεί κι εμένα η ψυχή μου.

Απλώς διατηρώ την ελπίδα ότι σήμερα ή αύριο κάτι θα αλλάξει, ότι κάποιος θα έρθει και θα μας πάρει από το χεράκι για να μας οδηγήσει σε φωτεινότερους κόσμους. – Μεσσιανισμός; θα ρωτήσετε. Και θα σας απαντήσω ότι σήμερα από ότι φαίνεται πουθενά δεν θα συμφωνήσουμε!

Η υπόδειξή μου τώρα: Ας αφήσουμε τη μαγεία των φετινών Χαιρετισμών να μας πλημμυρίσει, ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα προβεντζάρει.

Ας ελπίσουμε τέλος ότι καταλάβατε τι θέλω να σας γράψω, για να μη με πάρετε με τους τσούρλους.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > Βεβαίως και θεωρώ ότι είμαι αντικυβερνητικός όπως όμως θα’ μαι αντικυβερνητικός και αύριο, όπως μια ζωή είμαι τώρα.

    Έβαλα κατά λάθος το σχόλιό μου κάτω από λάθος άρθρο πριν, οπότε θα το ρωτήσω και εδώ. Που πήγε ο Χριστοφιλόπουλος; Σε άλλα μέσα έχω συνηθίσει όταν φεύγει κάποιος είτε να τον ξεπροβοδίζουν όσοι μένουν, είτε να γράφει ο ίδιος πέντε κουβέντες. Εδώ γιατί δεν υπάρχει αυτή η πρακτική «απλής ευγένειας»;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.