Άνοδος της άφιξης τουριστών +18% προβλέπεται για την νέα τουριστική σεζόν

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Η Ελλάδα βρίσκεται στους 5 κυριότερους Μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς και σε παγκόσμια κλίμακα σε μια πολύ καλή θέση.

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία τα οποία δίνουν αρκετή αισιοδοξία για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή από τις 31 Μαρτίου θα υπάρξουν αφίξεις τουριστών με αύξηση περίπου 18% σε σχέση με την περσινή χρονιά σε τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Φυσικά το ότι θα υπάρξει άνοδος στις αφίξεις σημαίνει ότι θα πρέπει πολύ σύντομα οι εργασίες στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης να ολοκληρωθούν και εκτός των άλλων να υπάρξει μελέτη και για την εξέλιξη του αεροδρομίου, στα πλαίσια των αναγκών που διαμορφώνονται.

Μέχρι και πέρυσι ήταν γνωστά τα φαινόμενα του συνωστισμού αλλά και της έλλειψης κλιματισμού στους χώρους του αεροδρομίου που έκανε την ατμόσφαιρά πολλές φορές αφόρητη λόγο ζέστης.

Αυτό φυσικά δεν απέτρεψε τους τουρίστες στο να επιλέξουν ξανά την χώρα μας για τις διακοπές τους εφόσον το αεροδρόμιο είναι ένας σύντομος σταθμός επιβίβασης και αποβίβασης τους, όμως παρόλα αυτά δεν παύει αυτό να δημιουργεί μια κακή εικόνα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο ειδικά όταν αυτό έχει να κάνει με την ανθρώπινη βούληση όμως για να γίνει πραγματικότητα πρώτα από όλα θα πρέπει να υπάρξει μια σχετική οργάνωση.

Φυσικά ο τουρισμός είναι μια πηγή εσόδων και προφανώς για να υπάρχει αύξηση των τουριστών στην χώρα, αυτό σημαίνει πως εκτός των άλλων τα προβλήματα είναι λιγότερα από ότι τα προτερήματα της χώρας μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε και να βάζουμε κάτω από το χαλάκι της πόρτας, ότι βαριόμαστε να μαζέψουμε γιατί η συσσώρευση των προβλημάτων κάποια στιγμή θα δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα τα οποία δεν θα μαζεύονται τόσο εύκολα.

Επίσης η άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα, έχει άμεση σχέση και με την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία αλλά και με την θέση που κρατάει η δύση στα Ελληνοτουρκικά, ένας παράγοντας πολύ ευμετάβλητος και ευαίσθητος σε συνθήκες που εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε και να τα κάνουμε καλύτερα και βάσει αυτών να πορευτούμε, είναι ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά και να έχουμε κάποια επιπλέον σιγουριά για το μέλλον.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή από τις 31 Μαρτίου θα υπάρξουν αφίξεις τουριστών με αύξηση περίπου 18% σε σχέση με την περσινή χρονιά σε τουρίστες από όλο τον κόσμο.

    Το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει και ανάλογη αύξηση των εσόδων, γιατί όλοι ξέρουμε οτι ο αριθμός των τουριστών δεν είναι ευθέως ανάλογος με τα έσοδα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.